Efter en 2017-sæson præget af skader, lykkedes det i går Alberte Kjær at tage hul på sin 2018-sæson med en yderst velfortjent fjerdeplads i Europa Cup’en på Gran Canaria. Det gjorde hun efter et race, hvor hun var dén der skilte fårene fra bukkene på det afsluttende løb. 

– Det er mega fedt, lyder det indledningsvist fra Alberte Kjær ovenpå gårsdagens fjerdeplads i Europa Cup’en på Gran Canaria.

Kun få timer før vi fanger hende til en kommentar, havde hun krydset målstregen til en fjerdeplads i seniorkvindernes race. Det bedste internationale seniorresultat Alberte hidtil har præsteret.

Skilte fårene fra bukkene på løbet

Og det var virkeligt et brag af et race hun fik strikket sammen. Også selvom hun henimod slutningen på løbet, oplevede smerter i samme ben, som har drillet hende hele sidste år.

Alberte var blandt de første oppe af vandet, sad med i frontgruppen på cyklen og var lynhurtig i løbeskoene og ude på løberuten. Det var her hende der svingede taktstokken på den første halvdel af de 5 km løb, og det fik reduceret frontgruppen fra syv til fire kvinder.

– Jeg følte vi løb ok stærkt, men samtidigt kunne jeg godt trykke den lidt mere. Ville prøve at gøre det så hårdt som muligt for de andre, fortæller Alberte Kjær.

– Men så begyndte det at spænde op, og jeg måtte slippe dem.

Ikke samme skade

Heldigvis – kan man vel sige – virker det ikke til at problemerne med benet, er placeret helt det samme sted som sidste år. Og heldigvis er det heller ikke så slemt som sidste år.

Det var ellers lige netop problemet med at låret spænder op under hård belastning, der har plaget hende sidste år.

– Det er ikke det samme sted og heller ikke helt så slemt som sidste år, konstaterer og slutter Alberte Kjær fra Gran Canaria.

Anne Holm var i øvrigt også til start i seniorfeltet på Gran Canaria. Hun blev nummer ni. Ingen af de danske drenge formåede dog at komme i nærheden af podiet.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply