For nogle, er det bare ikke nok at køre en sprint, en olympisk distance eller sågar en Ironman. Nogle vil bare køre det mest ekstreme af det ekstreme. For noget tid siden, publicerede vi her på sitet en artikel, hvor vi kom med tre oplagte bud til ekstrem-triathlons, som ligger i umiddelbar nærhed af Danmark.

Artiklen dengang var vældig populær (du finder den i øvrigt her), og derfor tænkte vi det kunne være fedt, hvis vi lavede en artikel med tre ekstreme stævner, udelukkende på dansk grund.

Og det er så tre af de umiddelbart mest ekstreme, du finder her i artiklen.

Suunto Hammer Trail Triathlon

Én af dem der gør rigtigt ondt. Glem alt om tri-cykel med pladehjul, og glem alt om rekordsplits på løbet. Det her er barsk, det er råt og det er totalt off-road.

Med flere forskellige distancer i Suunto Hammer Trail Triathlon, er der en hård udfordring for enhver. Fire tri-distancer er på programmet, hvor den korteste er 900 meter svømning, 30 kilometer mountainbike og 10 kilometer trailløb, og hvor den længste sniger sig helt op på jernmandsdistancen – på mountainbike og i trailsko!

Da denne artikel handler om de mest ekstreme stævner, er det naturligvis distancen på den fulde jernmand, vi skal tale lidt om.

Svømningen er, som i stort set alle tri-stævner, noget af det mest forudsigelige. Turen i det våde element, foregår ved østkysten ud for Sandvig, og udover eventuel bølgegang og hele 3800 meter svømning, så er det ikke her den største udfordring skal findes.

Tværtimod starter udfordringerne for alvor på de 180 kilometer mountainbike i det Nordbornholmske terræn. I og for sig, venter der ikke en vanvittigt teknisk rute, da der kun er omkring to kilometer med vanskelige forhold, ud af godt og vel 22,5 kilometer på hver omgang – men til gengæld så er det øvrige af ruten på stier og skovveje. Og så byder ruten på 394 højdemeter. pr. omgang. Og med otte omgange, giver det altså mere end 3000 højdemeter.

Og skulle man ikke være ordentligt smadret, efter 180 kilometer mountainbike med mere end 3000 højdemeter, så er det godt, at der venter en hel marathon i trail-udgave. Ligesom på cykelruten, består løberuten af otte omgange, som dermed er 5,2 kilometer lang. Hver af disse omgange, som i øvrigt primært løbes på trails, indeholder 192 højdemeter, hvilket giver det afsluttende trail-marathon et højdemetertal på hele 1500 højdemeter.

Skulle du være i tvivl om, hvor hårdt dette race egentligt er, så kan vi fortælle, at sidste års sluttid, lå på hele 15 timer, 39 minutter og 13 sekunder. Av for den.

Suunto Hammer Trail Triathlon 2017 bliver kørt den 24. juni, og du kan læse mere på stævnets hjemmeside.

Kolding Pure Extreme

Ligesom ved Suunto Hammer Trail Triathlon, er vores næste ekstreme stævne på listen, også af de længere. Faktisk på samme distance. Nemlig den fulde jernmandsdistance, og også her, køres der off-road.

Kolding Pure Extreme er et helt nyt dansk tri-stævne, som tager sit udgangspunkt i centrum af Kolding. Svømningen foregår i Kolding Å, og undervejs får tilskuerne rigeligt med mulighed for, at følge de maksimalt 200 hårdkogte deltagere.

Herefter er det dog ret ukendt, hvordan ruten kommer til at se ud. Arrangørerne holder nemlig den specifikke rute tæt til kroppen, for, at ikke alt for mange skal træne på ruten på forhånd. De frygter nemlig, at ruten dermed bliver kørt helt op, hvorfor den vil være for ufarbar på raceday. Det afsløres dog, at deltagerne først skal fra Kolding Centrum og ud i Stenderup Skovene, for at køre retur til Kolding Centrum henimod slutningen. Og så lover arrangørerne også, at der er godt med højdemeter på cykelruten.

Med 3800 meter svømning i Kolding Å og 180 kilometer kurperet mountainbike i kroppen, venter der deltagerne et afsluttende marathon med udgangspunkt i hjertet af Kolding. Herfra bliver de udholdende atleter sendt en tur i Marielundskoven, der er en skov, placeret midt i Kolding by. Undervejs skal blandt andet Koldinghus passeres, så udover at der loves højdemetre på løberuten, er det også en seværdig – og hård – rute.

Kolding Pure Extreme 2017 bliver kørt den 2. september, og du kan læse mere om stævnet her.

Thor Beach Triathlon

Næste og sidste danske ekstrem-stævne på listen, behøver ikke meget introduktion. Faktisk introducerede vi allerede racet i vores første artikel om ekstrem-stævner, og det er det eneste af de tre stævner i denne artikel, hvor cyklingen ikke foregår på mountainbike.

Det er naturligvis Thor Beach Triathlon vi skriver om her, og selvom vi allerede har skrevet om stævnet én gang tidligere, så kan vi ikke komme udenom, at lige netop dette stævne, hører til blandt de mest ekstreme stævner i den danske tri-kalender.

Som en rød tråd her i artiklen, så køres også Thor Beach Triathlon, på den fulde jernmandsdistance. Det er dermed 3800 meter bølge-rig svømning i Vesterhavet, som de vovefulde atleter, skal tilbagelægge, før de kan tage hul på 180 kilometer (pandekageflad, men vindblæst) cykling rundt om Nissum Fjord.

Og til sidst venter der så et afsluttende marathon, der i modsætning til cykelruten, ikke byder på fast underlag. Hver og én af marathonens kilometre, foregår nemlig i sandet langs med Vestkysten. Og seks af kilometrene, fører endda også deltagerne en tur igennem nogle af de barske vestjyske klitter. Av for den.

Skal vi sætte i perspektiv, hvor hårdt et race dette er, så gennemførte sidste års vinder, Niels Brandt-Jørgensen, i tiden 10:16:02, hvilket er halvanden time langsommere end hans tid i Challenge Roth 2015.

I 2017, køres Thor Beach Triathlon den 5. august. Og du kan naturligvis læse mere om det vestjyske ekstrem-stævne på deres hjemmeside her.

Skulle du have lyst til at se vores tidligere artikel om emnet, kan denne ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply