Årets femte og sidste afdeling af Danske Invest Tri Serien 2016 blev i går kørt i og omkring Furesøen. Hele den danske kortdistance elite var samlet til et brag af et race på den klassiske distance 750 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb.

Herrernes race til DM-finalen 2016 ved Furesøen

Med alle de hurtigste danske kortdistance triatleter til start ved Furesøen, var der allerede i forvejen lagt op til et hav af smerte for de deltagene atleter. Kunne Schilling lave hattrick og nappe tre sejre i DM-serien i træk eller skulle Deleuran have revanche fra sidste weekends stævne?

Tæt svømning

Dagens 750 meter svømning i Furesøen fik ikke lavet de store forskydninger. Første mand oppe af vandet blev Casper Stenderup (Ganløse Tri-Center) i tiden 10.15. Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team) og Miki Taagholt fulgte lige i hælene på Stenderup. Det var generelt en tæt svømning med de første 9 triatleter indenfor 13 sekunder hvor alle forhåndsfavoritter var med.

Cyklingen præget af regnvejr

Schilling er første mand ude af T1 og får lynhurtigt skabt en frontgruppe som arbejder godt sammen. Desværre for Schilling styrter han rundt i et vendepunkt og kommer derfor langt bagefter de øvrige i frontgruppen.

Hen mod slutningen af cyklingen, får Thomas Strange (Odense Triathlon Klub) slået et hul til Deleuran (Fredericia Triathlon Team), Stenderup og Klemmensen (Fredericia Triathlon Team). Strange ankommer derfor i T2 med et 16 sekunders forspring til Deleuran som kommer ind i T2 som anden mand.

Uheldige Schilling har siden styrtet kørt solo og ankommer i T2 51 sekunder efter Strange. Her finder Schilling ud af at han har fået en tidsstraf under svømning for at være iført en våddragt med ærmer.

Det hele skal afgøres på løbet

Første mand ude på løberuten er Thomas Strange som ved udgangen fra T2 har et forspring til Deleuran på 12 sekunder. Syv sekunder efter Deleuran, tager Klemmensen og Stenderup hul på løberuten.

Efter kun 200 meter løb, har Deleuran allerede hentet fem sekunder ind på Strange som fortsat er første mand. Klemmensen har derimod sat Stenderup en smule tilbage og er nu på en foreløbig tredjeplads. Længere bagfra har Schilling barberet to sekunder af Stranges forspring.

Ved mellemtiden efter 1,4 kilometer, har Deleuran indhentet Strange og sat ham med ni sekunder. Også Klemmensen, som nu er seks sekunder efter Deleuran, har indhentet og overhalet Strange. Top tre ligger dog alle indenfor ti sekunder, så knap en tredjedel igennem løbet, og alt kan ske endnu.

Da der er løbet godt halvdelen af de afsluttende fem kilometer, overtager Klemmensen føringen. Deleuran er nu på en foreløbig andenplads mens Strange er tæt på at blive hentet af Emil Holm (Ganløse Tri-Center). Bagfra kommer Schilling bragende og er kun et par sekunder fra at få kontakt med Holm.

Da atleterne skal løbe ud på sidste omgang, vælger Schilling at tage sin tidsstraf der. Det betyder at han rykker fra en placering som nummer tre til nu at ligge som nummer fem. Helt oppe foran er det Deleuran og Klemmensen som løber et tæt parløb med et forspring på 14 sekunder til Holm på tredjepladsen.

Med Schilling tilbage på løberuten, indhenter han hurtigt Emil Holm og de to atleter begynder at løbe taktisk om tredjepladsen. Anders Lund Hansen kommer dog flyvende bagfra og Schilling sætter efter imens Holm må give fortabt. Det bliver derfor Schilling og Lund Hansen som skal spurte om tredjepladsen.

Cirka 14 sekunder foran Schilling og Lund Hansen, foregår en sprint om sejren mellem Deleuran og Klemmensen. Efter en hård spurt, løber Deleuran over stregen som vinder af sidste afdeling af DM Tri Serien i tiden 58:54. Klemmensen bliver nummer to og får noteret samme tid som Deleuran.

I spurten om tredjepladsen ser det længe ud til at det er Schilling der skal tage den sidste podieplads. Hen imod de sidste meter rykker Lund Hansen dog forbi og vinder spurten. Anders Lund Hansen løber dermed ind på dagens tredjeplads i tiden 59:08.

Kampen om den samlede stilling

Efter dagens race med Deleuran som vinder, Klemmensen som nummer to, Lund Hansen som nummer tre og Schilling som nummer fire, endte det i den samlede stilling med pointlighed blandt de tre første.

Da regler er sådan at det i tilfælde af pointlighed er det sidste afdelings resultat som afgør den samlede stilling. Deleuran vinder dermed Danske Invest Tri Serien samlet mens Lund Hansen bliver nummer to og Schilling bliver nummer tre.

Kvindernes race ved DM-finalen 2016 ved Furesøen

Med storfavoritten Alberte Kjær Pedersen tilbage efter det sygdom som holdte hende ude ved fjerde afdeling, skulle det blive spændene om hun kunne nappe sin tredje sejr i dette års Danske Invest Tri Serie.

Ingen udskilning på svømningen

Ligesom hos herrerne, lavede svømningen ikke den store forskydning blandt atleterne. Første kvinde på land blev Augusta Marie Grønberg Larsen (Ganløse Tri-Center) i tiden 11:27. Ét sekund senere kommer Heidi Tharum (Aalborg Triathlon Klub) op af vandet og yderligere tre sekunder senere, har vi Anne Holm (Ganløse Tri-Center) på land.

Sif Nikoline Bendix Madsen (TRI4) og Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) er de sidste kvindelige deltagere i frontgruppen som har skabt sig et hul på 40 sekunder til næste gruppe.

Store forskydninger på cyklen

Første kvinde til at løbe ud af T1 var Anne Holm med Alberte Kjær lige efter sig. Bendix Madsen løber ud af T1 som tredje kvinde med Grønberg Christensen og Heidi Thranum  til at runde top fem af.

Holm og Kjær giver den godt gas på cyklen allerede ret tidligt på cykelruten og får hurtigt skabt sig et hul. Da Holm og Kjær kommer ind i T2 har de et forspring til Bendix Madsen på 31 sekunder. Yderligere 31 sekunder efter, kommer en gruppe bestående af Thranum, Pernille Linder (Aalborg Triathlon Klub), Dorthea Jørgensen (Multiatleterne), Dina Mønsted (TRI4), Karoline Hemmsen (Odense Triathlon Klub) og Grønberg Christensen.

Der er derfor allerede nu ikke den store tvivl om at dagens vinder skal findes blandt Anne Holm og Alberte Kjær. Med et hurtigt løb vil Bendix Madsen dog alligevel have mulighed for at nå toppen af podiet.

Endnu større splittelser på løbet

Første kvinde ude af T2 er Anne Holm med Alberte Kjær kun tre sekunder efter sig. Bendix Madsen har i T2 barberet fem sekunder af Holms og Kjærs forspring. Hun der dermed nu 26 sekunder efter de to førende kvinder. De øvrige kvinder kommer ud af T2 med nogenlunde samme margin op til de førende som da de stillede cyklen.

Ved mellemtiden efter 200 meter, løber Kjær og Holm side om side. Bendix Madsen giver den godt gas og indhenter yderligere tre sekunder på de første 200 meter. Hun er dermed nu 23 sekunder efter de førende.

Alberte Kjær vælger at angribe Holm ret tidligt på løberuten og har efter 1,4 kilometer skabt sig et forspring på 15 sekunder til Holm. Bendix Madsen har også fået godt gang i løbeskoene og har barberet yderligere fem sekunder af Holms forspring. Kjærs fart gør dog at Bendix Madsen nu er 32 sekunder efter kvinden i front.

Ved mellemtiden ved 2,6 kilometer, har Kjær udbygget sit forspring til Holm til 27 sekunder. Bendix Madsen er nu 1:10 efter Kjær og 43 sekunder efter Holm. Bagfra er Augusta Marie Grønberg Christensen kun 17 sekunder efter Bendix Madsen.

Efter 3,8 kilometer løb, er Kjær fortsat i front med et forspring på 38 sekunder til Holm. Bendix Madsen er 25 sekunder efter Holm, mens Grønberg Christensen er yderligere 8 sekunder efter.

I mål er det dog også den ganske suveræne Alberte Kjær som løber over målstregen efter fem kilometer løb. Anne Holm bliver dagens næstbedste kvinde og kommer over målstregen 31 sekunder efter Kjær. Bendix Madsen formår at holde de øvrige piger efter sig og løber dermed i mål som tredje bedste kvinde med et tidstab på 56 sekunder til vinderen Alberte Kjær.

Alberte Kjær løber også med den samlede stilling

Med dagens sejr, er Alberte Kjær noteret for tre sejre i dette års Danske Invest Tri Serie. Hun er dermed også suveræn vinder af den samlede stilling. Anne Holm og Pernille Linder Christensen er begge lige på point efter den sidste afdeling. På grund af reglerne ved pointlighed, er det derfor Holm som løber med den samlede andenplads i stillingen. Linder bliver dermed tredje bedste kvinde i dette års tri serie.

Resultater 5. afdeling og finalen i Danske Invest Tri Serien

Herrernes podie

1 Emil Deleuran, Fredericia Triathlon Team, 58:54
2 Henrik Klemmensen, Fredericia Triathlon Team, 58:54
3 Anders Lund Hansen, Multiatleterne, 59:08

Kvindernes podie

1 Alberte Kjær Pedersen, Fredericia Triathlon Team, 1:07:28
2 Anne Holm, Ganløse Tri-Center, 1:07:59
3 Sif Nikoline Bendix Madsen, TRI4, 1:08:24

Øvrige resultater fra finalen i Danske Invest Tri Serien kan ses hos Sportstiming her.

Leave a Reply