Emil Deleuran har netop krydset målstregen som nummer 30 til ITU World Triathlon Championship for juniorer efter et både hurtigt og varmt race.

Udviklingen under junior herrernes race

Det var med en fyldt startbro at junior herrernes VM blev skudt i gang klokken 22.45 dansk tid. I forvejen ville Emil Deleuran ikke udtale sig om et resultatmæssigt mål, men i en snak med Pastaparty.dk kort før afrejsen til Cozumel, indrømmede han også at han kom for at køre med hvor det er sjovt.

Og i toppen lå Deleuran da også det meste af racet.

Et samlet felt oppe af vandet

Det var et stort set samlet felt som kunne træde op af vandet og løbe ind i T1 efter 750 meter svømning i Cozumels krystalklare vand.

Første mand på land var spanske Alberto Gonzalez Garcia efterfulgt af en gruppe på knap 40 mand hvori Emil Deleuran var med.

Kørte sig flot op i feltet på cyklen

Efter et superhurtigt skifte, kommer Deleuran ud af T1 med et hul på 13 sekunder op til første mand. Charles Paquet (Canada) har været hurtig i skiftezonen og hopper på cyklen som første mand.

Cyklingen bliver kraftigt domineret af Endre Espedal (Norge). Espedal forsøger på første omgang, af de i alt fire omgange, at køre væk fra feltet. Det lykkedes ham dog ikke at få et større hul end fem sekunder. Til gengæld gjorde forceringen at en gruppe på 37 drenge fik revet sig fri fra hovedfeltet. I frontgruppen sidder heldigvis Deleuran.

Den høje fart i frontgruppen gør at frontgruppen halvvejs på cyklingen er skåret ned til 32 drenge. Forspringet ned til hovedfeltet er halvvejs fortsat godt tyve sekunder. Med kun 32 atleter i frontgruppen, har Deleuran kørt sig op på en 23. plads efter cirka 10 kilometer cykling.

Efter cirka 13 kilometers cykling, forsøger Ben Dijkstra (Storbritanien) at rive sig fri, men det får han ikke lov til. Det er som om at det er norske Endre Espendal som diktere hvad der skal ske allerforrest i frontgruppen.

Således kører Espedal igen igennem målområdet som første mand for at køre ud på sidste omgang. Deleuran har gennem de seneste 5 kilometer kørt sig op på en 15. plads, så det ser rigtigt lovende ud for den danske junioratlet. Først et minut efter frontgruppen, kommer næste gruppe forbi mellemtiden. Der er dermed ingen tvivl om at vinderen af årets junior VM skal findes i frontgruppen.

Efter tyve kilometer cykling, er det den toneangivende Espedal fra Norge som ankommer først i T2. Lige bag sig har han resten af frontgruppen hvori Deleuran slutter cyklingen som 19. bedste mand.

Løbet ender i en gyser

I T2 løber Espedal forbi sin plads og taber dermed cirka ti sekunder i T2. Det er dermed Daniel Hoy (New Zealand) som løber ud af T2 som første mand skarp forfulgt af Ben Dijkstra.

Efter 2,5 af dagens fem kilometers afsluttene løb, er det Charles Paquet (Canada) som er i front. Han har et forspring på syv sekunder ned til Dijkstra. Kort derefter kommer Austin Hindman (USA) som tredjebedste mand. Efter 2,5 kilometer løb er Emil Deleuran desværre faldet ned på en 23. plads og løber ud på dagens sidste halvdel med et hul på 1:04 efter Paquet i front.

Med cirka halvanden kilometer tilbage er det stadig Paquet som er i front. Men så sker der noget. Bagfra kommer Austin Hindman og overhaler først Dijkstra på andenpladsen og Paquet på førstepladsen. Det er dermed Hindman som er ny mand i front.

Og det bliver også Austin Hindman som bliver ny ITU junior verdensmester efter en hæsblæsende finale. 10 sekunder efter at Hindman har krydset målstregen, løber Charles Paquet over stregen som nummer to. Yderligere otte sekunder efter er det Ben Dijkstra som krydser målstregen som tredjebedste mand.

Emil Deleuran krydser målstregen som nummer 30 med et hul på 2:44 op til vinderen Austin Hindman. Der er ikke nogen tvivl om at Deleuran har gjort alt der har været muligt i dagens VM, det rakte bare desværre ikke til en dansk medalje.

Emil Deleuran: Det føltes rigtigt dårligt

Deleuran selv har dagen derpå heller ikke selv mange ord at berette om gårsdagens VM da vi spørger indtil hvordan racet føltes.

“Det føltes rigtig dårligt. Jeg overophedede i varmen og så er der bare ikke noget at gøre,” lød den korte kommentar fra den ellers snakkesalige juniortriatlet.

Du kan gense vores liveopdatering fra juniorherrernes VM i Cozumel her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply