Imens det ikke lykkedes for hverken elitedrengene, juniorpigerne eller juniordrengene at hente danske medaljer ved ETU europamesterskaberne på sprintdistancen i Estland i fredags, lykkedes det til gengæld for en enkelt dansk age grouper i lørdags. Søndag stod den på juniorernes europamesterskab i mixed relay, men her blev det heller ikke til en medalje. 

Fredagens sprintdistance for eliten var byttet ud med den olympiske distance lørdag, da age grouperne skulle køre om EM-medaljer i estiske Tartu. Og godt for det, for det blev udnyttet på fornemmeste vis af den danske age grouper Peter Holbech Andersen.

Han var til start i M50-54 klassen, hvor konkurrenterne aldrig fik et ben til jorden. Peter var ganske enkelt ganske suveræn i sin præstation.

De 1500 m svømning blev tilbagelagt i tiden 21:07 minutter og fulgt op af en cykling på 1:01:36. Men hvis det ikke var hurtigt nok, så var det altså på det afsluttende løb at Peter cementerede sin sejr.

De afsluttende 10 km løb blev nemlig tilbagelagt i lynhurtige 36:27 minutter, som klassens klart hurtigste løbesplit. Og det gav altså Peter EM-guld med næsten tre minutter ned til sin nærmeste konkurrent, estiske Urmas Utar.

Juniorernes mixed relay endte uden medaljer

Efter fredagens individuelle juniorrace, stod den søndag på mixed relay med et dansk hold bestående af Sif Bendix Madsen, Valdemar Solok, Anastacia Damm og Oscar Gladney Rundqvist.

På trods af stærke præstationer hos alle fire, kom det danske hold dog aldrig i betragtning til hverken guldet, sølvet eller bronzen der blev vundet af Portugal, Tyskland og Frankrig.

Det var Sif Bendix Madsen, der er stærkt på vej tilbage efter en skadesperiode, der åbnede ballet for danskerne, hvilket hun gjorde ved at tilbagelægge den første tur som nummer 17 i tiden 21:21 minutter.

Herefter blev stafetten givet videre til Valdemar Solok der gennemførte sin tur i tolvtehurtigste tid med tiden 19:01, før Anastacia Damm og Oscar Gladney Rundqvist skulle afslutte for det danske team.

Anastacia kom igennem på 22:09 i syttende hurtigste tid, imens Oscar med god fart i benene rundede af i tiden 19:11, som ellevte bedste tid.

I alt blev det dermed til en placering som nummer 15, lidt over et minut fra top 10 og tre minutter fra podiet.

Distancen som juniorerne hver især skulle gennemføre, 250m svømning, 6,7 km cykling og 1,5 km løb.

Alle resultater fra EM-konkurrencerne i Tartu kan ses her.

Leave a Reply