Oprindeligt var der planlagt fire VM-stævner til ITU Multisport World Championship 2018 på Fyn. Men nu løfter Dansk Triatlon Forbund sløret for at endnu et VM-race bliver føjet til programmet. 

Det skorter med store stævnenyheder i denne tid. I går kunne vi offentliggøre at Powerman kommer til Vejle allerede i år, og nu har Dansk Triatlon Forbund annonceret at der kommer endnu et VM-stævne på dansk grund i 2018 når VM i aquabike bliver en del af programmet til næste års ITU Multisport World Championship på Fyn.

VM i aquabike til Fyn

Vi kender alle triathlon, duathlon og aquatlon. Hvad der nok ikke er så mange der kender, er disciplinen aquabike.

Men navnet giver lidt sig selv, da der aquatlon-disciplinen består af først svømning og derefter cykling. Og det er lidt af en distance der skal konkurreres på før der kan findes en verdensmester i disciplinen – først skal 4000 meter svømning forceres, hvorefter der skal cykles 120 kilometer.

– ”Man skal ikke tage fejl af hverken hårdheden i en aquabike-konkurrence, eller hvad det vil sige, at lige præcis aquabike bliver det femte VM. Selve aquabike konkurrencen kommer til at foregå sideløbende med VM på den lange triatlondistance, men målstregen er selvfølgelig, når man stiller cyklen. På den måde kan folk, der har svært ved løbet altså blive en del af Multisport VM-festivalen, og sammen med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark er vi virkelig glade for yderligere at kunne udvide målgruppen ved denne store sportevent,” fortæller Morten Fenger, direktør i Dansk Triatlon Forbund, på forbundets hjemmeside.

Målet for VM i aquabike kommer dermed til at være i Odense ligesom det er det til VM i langdistance triathlon – og så bliver VM i aquabike udelukkende for age groupere.

Herunde kan du se det foreløbe program for Multisports VM på Fyn i 2018 (kilde: Dansk Triatlon Forbund):

Dato VM-events Motions-events Sted
Fredag 6. juli VM åbningsfest b-RUN Odense
Lørdag 7. juli Duatlon VM (sprint) Børneduatlon Odense
Søndag 8. juli Duatlon VM (standard) Motionsduatlon Odense
Mandag 9. juli ”Åbning Svendborg” Børn cross triatlon Svendborg
Tirsdag 10. juli Cross Triatlon VM Motions cross triatlon Svendborg
Onsdag 11. juli Public pasta party Motions aquatlon Odense
Torsdag 12. juli Aquatlon VM Børne aquatlon Odense
Fredag 13. juli ”Åbning Middelfart” Børne- og motionstriatlon Middelfart
Lørdag 14. juli Aquabike Age-Group VM Børnetri Middelfart/Odense
Lørdag 14. juli Triatlon VM og afslutningsfest Børnetri Middelfart/Odense

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply