Siden 2015 er der blevet afholdt Flugten til Hvalpsund Triathlon, der på kort tid har bidt sig fast i kalenderen med deres ikoniske svømmestart fra Færgen Mary. Med et aflyst DM-stævne i Herning samme dag, er der dermed en oplagt mulighed for at få sig både en alternativ og unik tri-oplevelse.

I en tid hvor mange danske tri-stævner kæmper for overlevelse, handler det om at skille sig ud fra mængden. Og det er lige præcis hvad fire garvede triatleter har gjort med det himmerlandske Flugten til Hvalpsund Triathlon, hvor de tilbyder noget som meget få stævner i verden gør, men som alligevel har en stor charme.

Det verdenskendte norske Norseman Extreme Triathlon er én af de få stævner hvor starten foregår fra en færge, men drømmer man om at prøve det samme, så behøver man hverken kaste sig ud i et ekstremstævne eller at tage en tur til Norge.

Færgestart og hyggelig stemning på en distance for alle

En tur til Hvalpsund den 4. juni kan nemlig tilbyde det samme. Altså ikke det ekstreme med en distance på jernmanden, men det charmerende i at starte fra en færge. Læg dertil til at der i Flugten til Hvalpsund Triathlon er hyggelig stemning og der bliver kørt på en distance alle kan klare – nemlig den kvarte jernmand på distancen 950-46-10,5.

Flugten til Hvalpsund Triathlon har eksisteret siden 2015 og er af deltagerne fra de forgående år kendt for en massiv publikumstilslutning i særligt målområdet og på den tilskuervenlige løberute der tager deltagerne igennem den hyggelige Hvalpsund by.

– “Udover den spændende svømmestart fra færge, består cykelturen af en smuk kuperet rute med udsigt udover Limfjorden og mulighed for høj hastighed på en flad strækning. Løberuten er meget publikumsvenlig og bringer deltagerne igennem Hvalpsunds smukke lystbådehavn og gader,” fortæller Michael K. Sørensen, der er den ene af firkløveren bag Flugten til Hvalpsund Triathlon.

– “Vigtigst af alt for stævnet. Der er et fantastisk publikum på ruten der hepper deltagerne igennem strabadserne.”

Trods usikkerhed i tri-markedet: ‘Vi er kommet for at blive’

Med aflysningen af Powerman Copenhagen, Vejle Fjord Triathlon og senest DM Serie-afdelingen i Herning, er der sket en del usikkerhed på det danske tri-marked. Meget af det kan forklares med at der er utroligt mange stævner om buddet, og det kan man også mærke hos Flugten til Hvalpsund Triathlon – men tilslutningen har alligevel været stor i år.

 – “De seneste to år har stævnet været udsolgt i løbet kort tid. I 2016 var stævnet udsolgt på 6 dage, hvilket vi var ovenud tilfredse med. I år har der også været stor tilslutning selvom der er mange stævner om buddet. Så vi er kommet for at blive,” fortæller Michael K. Sørensen og kommer med et input til hvad der skiller Flugten til Hvalpsund Triathlon ud fra de andre stævner i kalenderen:

 – “Stævnet er jo det eneste i Danmark med svømmestart fra en færge (Færgen Mary, red.). Man kan sige det er den danske version af Norseman blot i en væsentlig mildere udgave.”

Et stævne for både nybegyndere og garvede triatleter

Selvom det umiddelbart kan virke nervepirrende at skulle hoppe ud fra en færge og derefter tage sig en svømmetur på 950 meter, så forsikrer Michael K. Sørensen at stævnet er for alle, med plads til alle.

Også selvom der kommer nogle garvede triatleter til start, hvor særligt én satte et solidt fodaftryk i dansk triathlon sidste år.

 – “Stævnet er både for nybegyndere og garvede triatleter. I år stiller blandt andet Anders Christensen til start. Han blev nummer 3 i Challenge Herning-Billund sidste år. Så selvom stævnet er for alle, så er vi alligevel super glade for opbakning fra dygtige age groupere og professionelle triathleter,” slår Michael fast. 

Lokale foreninger og 40 frivillige sørger for en god dag

At arrangere et stævne er et kæmpe arbejde. Det vil alle der har prøvet det nikke ja til. Så selvom der bag Flugten til Hvalpsund Triathlon står fire gutter – Martin Pilgaard, Mads Nyrup, Byrial Stagsted og Michael K. Sørensen – der alle er erfarne triatleter på alle distancer i både ind- og udland, så kunne de ikke klare det uden hjælp fra de cirka 40 frivillige hjælpere og den lokale klub Farsø Tri & Trim.

– “Bag stævnet står vi fire triatleter (Martin Pilgaard, Mads Nyrup, Byrial Stagsted og Michael K. Sørensen, red.) og vi har alle kørt hele, halve og kvarte distancer i Danmark og udlandet, heriblandt Kona på Hawaii.”

– “Vi arrangerer stævnet i samarbejde med den lokale Løbe- og Triathlonklub Farsø Tri & Trim, og der vil på dagen være omkring 40 frivillige hjælpere. Dertil er der opbakning fra foreninger og kommune i forbindelse med forplejning, service og trafiksikkerhed.”

Et oplagt alternativ til det aflyste DM-stævne i Herning

Det er den 4. juni at Flugten til Hvalpsund Triathlon løber af stablen, og det er dermed en god dato for dem der på forhånd havde tilmeldt sig til den nu aflyste DM Serie i Herning. Begge stævner har nemlig termin den 4. juni, men da stævnet i Herning er aflyst, er Flugten til Hvalpsund Triathlon et oplagt alternativ.

Hos arrangørerne af Hvalpsund-stævnet håber man i hvert fald på en god dag med masser af solskin. Gerne et vejr som i sidste års udgave.

 – “I 2016 havde vi det mest fantastiske vejr og stævnet blev en succes fra start til slut. I år har vi lavet yderligere tiltag, der forhåbentlig vil give deltagerne en fantastisk oplevelse og følelsen af et velorganiseret stævne,” slutter Michael K. Nielsen.

Flugten til Hvalpsund Triathlon bliver som bekendt afholdt den 4. juni 2017 og du kan læse mere om stævnet på deres Facebook-side her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply