Selvom weekendens internationale stævner befinder sig langt fra det danske land, har ikke mindre end syv danskere valgt at konkurrere på begge sider af kloden. 

Det er ikke kun i Challenge Lisboa at der er danskere til start i udlandet i den kommende weekend. Hele syv danske age groupere har nemlig taget turen på hver side af jordkloden for at konkurrere i henholdsvis IRONMAN Australia, IRONMAN 70.3 St. George (USA), IRONMAN 70.3 Busselton, IRONMAN 70.3 St. Croix og IRONMAN 70.3 Vietnam.

Én dansker til start i IRONMAN 70.3 St. George

Det er en enkelt dansk age grouper der tager hul på weekenden med at køre IRONMAN 70.3 St. George i USA. Michael Beck stiller til start i M40-44 og har bibnummer 1107.

Foran Michael Beck venter der 1900 meter svømning i Sand Hollow Reservoir, imens både cykelruten og løberuten er blandt de mest krævende i 70.3-kalenderen. Men som man siger; hvad der går op, går også ned igen.

Med det sagt er det tydeligt at der venter en pænt kuperet rute med både hårde opkørsler og sjove nedkørsler, hvor deltagerne undervejs kan nyde udsigten til St. George centrum, Snow Canyon og Red Cliffs Desert Reserve.

Danske startnumre

M18-24

353 Mathias Hofman

Én dansker til start i IRONMAN Australia

Søndag – eller rettere sagt natten til søndag dansk tid – går starten til dette års IRONMAN Australia i Port Macquarie, og det er med en enkelt dansker til start i form af Mathias Hofman.

Mathias stiller til start i M18-24 med bibnummer 353, og foran ham venter 3800 meter svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb cirka fire timers kørsel nord for Sydney. Udover den lange distance venter der ikke de store udfordringer, men til gengæld foregår stort set hele cykel- og løberuten langs med kysten. Så noget at se på bliver der i hvert fald.

Danske startnumre

M18-24

353 Mathias Hofman

Tre danskere til start i IRONMAN 70.3 Vietnam

Med to danskere til start i IRONMAN 70.3 St. George og IRONMAN Australia, er der ud af de fem resterende tre danskere tilbage til at køre IRONMAN 70.3 Vietnam på søndag – de tre herrer Jacob Wissum, Nikolaj Jensen og Johan Lau Diderichsen, der stiller til start i henholdsvis M35-39, M45-49 og M55-59.

Udover varmen skal vi ikke forvente at se de helt store udfordringer på søndag, hvor særligt cykelruten gør sig bemærket ved at blive kørt på yderst velasfalterede veje langs med Danangs kystlinje. Heller ikke løberuten er der de store udfordringer i, så er de danske deltagere i god form og holder varmegraderne sig nogenlunde tempereret, så burde det være muligt at sætte PR på distancen. Eller i hvert fald komme tæt på.

Danske startnumre

M35-39

390 Jacob Wissum

M45-49

695 Nikolaj Jensen

M55-59

886 Johan Lau Diderichsen

Én dansker til start i IRONMAN 70.3 Busselton

Det er ikke kun i Port Macquarie der bliver kørt IRONMAN-stævne i Australien i weekenden, for på søndag går det også løs til IRONMAN 70.3 Busselton, der i øvrigt fik sig en dansk andenplads sidste år.

I år er der i skikkelse af Jakob Seidenfaden også en enkelt dansker med i Busselton, og foran ham venter 1900 meter svømning i Geographe Bay, 90 kilometer flad og hurtig cykelrute gennem Tuart Forest og 21,1 kilometer løb langs med kysten i Busselton.

Lad os håbe at Seidenfaden kan leve op til sidste års smukke danske resultat.

Danske startnumre

M40-44

1473 Jacob Wissum

Sidste danske deltager kører IRONMAN 70.3 St. Croix

Syvende og sidste age group-dansker på startstregen i det store udland i weekenden, er Martin Simonsen der stiller til start på De Amerikanske Jomfruøer, nærmere betegnet i IRONMAN 70.3 St. Croix. Det sker på søndag.

IRONMAN 70.3 St. Croix byder på det rene paradis. I hvert fald før og efter raceday. For under racet skal danske Simonsen nok få det varmt når han tilbagelægger de 1900 meter svømning, hvorefter 90 kilometer cykling med blandt andet stigningen ‘The Beast’ skal forceres. Til slut venter der et afsluttende halvmarathon i oftest høje temperaturer, og for at det ikke skal være løgn, er luftfugtigheden heller ikke blandt de fedeste hvis man godt kan lide det komfortable.

Danske deltagerer

M20-34

Martin Simonsen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply