For kun få dage siden, offentliggjorde Ironman det samlede regnskab i deres Ironman All World Athlete-program. Massere af danskere er på listen over enten bronze, sølv eller guldatleter, men fem danske triatleter slutter helt i toppen. Nemlig i top ti. En enkelt af de fem top-ti triatleter, endte endda med en samlet sejr, og det var Katrine Brock, som sluttede som den klart bedste overall i age group F18-24.

Katrine Brock nappede den samlede stilling

Det er lidt af en sæson, som Katrine Brock har haft sig. I juli vandt Katrine Brock det europæiske Ironman mesterskab i Frankfurt, knap en måned senere vandt hun Ironman Maarstricht, og i oktober svømmede, cyklede og løb hun sig til en bronzemedalje i Ironman World Championship på Hawaii.

Altså en resultatmæssig pragtfuld sæson, og nu bliver det hele altså krydret med, at hun er den kvinde i F18-24, som gældende for hele verden, har indkørt allerflest Ironman-point gennem hele 2016-sæsonen. Ikke færre end 14.890 point er det blevet til, og det er 1390 point mere end den næste på listen, Larissa Rabago fra Mexico.

Flere andre danskere også på All World Athlete-listen

Katrine Brock er ikke den eneste dansker, som er at finde på Ironman All World Athlete-listen. Massere af danske atleter er med på tværs af stort set alle age groups, og ved at klikke her, kan du danne dig et overblik over, hvem de mange atleter egentligt her.

Guld bliver givet til dem, som har placeret sig blandt de én procent bedste, sølv bliver givet til dem, som har placeret sig blandt de fem procent bedste og bronze bliver givet til dem, som har placeret sig blandt de ti procent bedste.

Der bliver talt point for hvert race indenfor Ironman, Ironman 70.3 og Ironman 5110 (olympisk distance), og det er de tre bedste resultater fordelt over hele sæsonen, som bliver talt med i regnskabet.

Udover Katrine Brock, er der som sagt også flere andre danskere, som blander sig helt i toppen. Det er næsten en umulig mission at liste samtlige danske award-vindere, så derfor har vi herunder samlet de fem danske atleter, som er lykkes med at slutte i top ti i den samlede stilling.

Danske triatleter som slutter i top ti i All World Athlete 2016

Fælles for de fem danske triatleter, som sluttede i top ti i All World Athlete-programmet, er, at de alle har haft en sæson med pragtresultater.

På listen finder vi blandt andet Lars Dyrholm Hansen, som i både Ironman Copenhagen og Ironman Western Australia, ikke bare vandt sin age group, men som også sluttede som den bedste age grouper overall i begge stævner. Og sammen med en niendeplads i Ironman Austria, gav det ham en samlet andenplads i M30-34. Vi havde i øvrigt en kort snak med Lars ovenpå sejren i Ironman Western Australia, og det kan du læse mere om her.

På listen finder vi også Katrine Amtkjær Nielsen, som faktisk blev verdensmester i både Ironman og Ironman 70.3 i 2016. Hun var i 2016 til start i to Ironman-stævner og fire Ironman 70.3-stævner, og det blev til sejre i alle seks. Netop Katrine, har vi haft en del snakke med ovenpå hendes fornemme resultater, men har man lyst til at læse om hendes liv som triatlet, så er det nok denne artikel, som er mest læringsrig.

F18-24

1 Katrine Brock, 14.890 point

M18-24

9 Christoffer Salmon, 12.496 point

F30-34

10 Gitte Jakobsen, 13.210 point

M30-34

2 Lars Dyrholm Hansen, 14.591 point

F35-39

6 Katrine Amtkjær Nielsen, 13.500 point

En komplet oversigt over alle All World Athlete-resultaterne kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply