Det blev i nat til nye vindere i IRONMAN New Zealand, der ellers har været domineret af Cameron Brown og Meredith Kessler i de sidste par år. I stedet var det Braden Currie og Jocelyn McMauley der vandt hos henholdsvis herrerne og kvinderne.

Der er en lang række ting man ikke kan kontrollere i en Ironman. Listen her er lang, men den største variabel er helt sikkert vejret. Og i Taupo hvor der i nat blev kørt IRONMAN New Zealand, var vejret én af de faktorer der bare ikke kunne kontrolleres. Området var nemlig ramt af en hård vind, der opgraderede særligt cyklingen fra hård til ren overlevelse.

Herrernes race

Braden Currie (New Zeland) kom til Taupo med et ry som generel multisportsatlet i stedet for triatlet. Men tilsyneladende er hans evner lige på pletten når det kommer til triathlon, for han viste virkeligt arrangørerne, konkurrenterne og tilskuerne at virkeligt er hvad man kalder en rising star. Han kom nemlig op af vandet kun 10 sekunder efter supersvømmeren Marko Albert, og han bankede videre på cyklen for at få skabt så stort et forspring som muligt til storfavoritten Cameron Brown.

Det var dog ikke Currie der var den førende mand på cyklen, for Terenzo Bozzone havde tænkt sig at køre nattens race på én måde. Hårdt og i front. Bozzone var hurtigt alene i front på cyklen

Bridging up to Currie first was Terenzo Bozzone, who was only going to race this event one way. Bozzone zoomed away and began to build a lead in the turbulent conditions. Bozzone’s lead topped out at 6 minutes. Chasing hard was the name of the game for Albert, Vanhoenacker, Brown and Cyril Viennot.

Helt i front på cyklen var dog Terenzo Bozzone og ham var der ingen der kunne hamle op med. I hvert fald ikke før de ramte løbet. For her smuldrede Bozzones 6-minutters forspring lynhurtigt.

Braden Currie var den første herre til at indhente Bozzone på det afsluttende marathon, og lidt tid derefter, var det Marko Albert og så Cameron Brown der først indhentede og derefter stak af fra Bozzone.

Ingen kunne dog hamle op med Currie, der kunne løbe alene i mål som sejrsherre efter en brutal dag. Fire minutter senere krydsede Cameron Brown målstregen, og så fik Cyril Viennot løbet sig op på tredjepladsen.

Én af forhåndsfavoritterne var veteranen Marino Vanhoenacker, men han måtte opgive kampen mod naturens elementer og udgå efter cyklingen, efter at have kastet op det meste af de 180 kilometer.

Kvindernes race

Heller ikke hos kvinderne blev der givet ved dørerne, hvor forhåndsfavoritten Meredith Kessler heller ikke lykkedes med at sejre. Det var ellers Annabel Luxford og Meredith Kessler der i fællesskab arbejdede sig først op af vandet og ud på de New Zealandske landeveje, og de to kvinder holdte også deres placeringer hele vejen til T2.

Trioen Yvonne Van Vlerken, Laura Siddall og Jocelyn McCauley, der havde jagtet de to førende kvinder gennem hele cyklingen, fik dog hurtigt ram på Kessler og Luxford på det afsluttende marathon.

McCauley viste sig at være dagens stærkeste løber, og hun kunne dermed krydse målstregen som vinder efter et løbesplit på lige under tre timer. Tolv minutter skulle der gå før Laura Siddall kunne krydse målstregen som nummer to, imens forhåndsfavoritten Meredith Kessler blev nummer tre, knap 18 minutter efter vinderen McCauley.

Resultater IRONMAN New Zealand 2017

Herrernes resultat

1 Braden Currey, New Zealand, 8:20:58
2 Cameron Brown, New Zealand, 8:24:32
3 Cyril Viennot, Frankrig, 8:25:43
4 Marko Albert, Estland, 8:30:16
5 Mark Bowstead, New Zeland, 8:31:01

Kvindernes resultat

1 Jocelyn McCauley, USA, 9:09:47
2 Laura Siddall, Storbritanien, 9:21:53
3 Meredith Kessler, USA, 9:27:19
4 Annabel Luxford, Australien, 9:41:48
5 Emma Bilham, Schweitz, 9:52:33

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply