Lørdag er Odense traditionen tro vært for første afdeling af motionstriatlon-serien KMD 4:18:4. Fra kl. 08.00 lørdag morgen til kl. 14.00 vil hundredevis af triatleter få området omkring Friluftsbadet til at summe af triatlonstemning, når de skal igennem 400meter svømning, 18km cykling og 4km løb.

KMD 4:18:4 stævnet i Odense er for mange det første møde med triatlonsporten, for andre en del af træningen på vej mod de store IRONMAN konkurrencer, eksempelvis stiller den odensianske ultrasport-atlet Aske Søby til start lørdag.

I løbet af en KMD 4:18:4 sæson er der totalt set op mod 10.000 deltagere i de fem byer Odense, Aalborg, Helsingør, København og Aarhus, der gennemfører en distance der svarer til en 1/10 IRONMAN:

“Det har ladet vente på sig, men det gode vejr kom lige til tiden set med triatlonbriller, vi glæder os derfor ekstra meget til at tage hul på Danmarks største motionstriatlon lørdag i Odense. Det er blevet en fast tradition at vi starter i Odense, som med Friluftsbadet har nogle virkelig gode rammer til et stævne så forholdsvis tidligt på året,” siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN der er arrangører af lørdagens store triatlonarrangement.

Odensiansk langdistance-atlet tester formen før dobbelt IRONMAN

KMD 4:18:4 er på den ene side bare et rigtig godt afviklet og sjovt stævne, hvor masser af deltagere kommer og har en sjov dag sammen til lands og til vands. Men samtidig fungerer de mange stævner som en en vigtig bidragsyder til dansk triatlon:

“Med KMD 4:18:4 skaber vi dels nogle virkelig gode rammer for alle deltagerne. Samtidig er det en mulighed for mange førstegangs trialeter til at snuse til sporten, og der er helt klart en fødekæde fra KMD 4:18:4 stævnerne til landet mange lokale tristævner, den olympiske distance samt IRONMAN distancerne. Samtidig er KMD 4:18:4 stævnerne et godt sted for de danske triatlonklubber til at skaffe nye medlemmer, for der er altid mange som har lyst til mere målrettet træning efter de har været til et 4:18:4 stævne,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal der desuden nævner den odensianske ultrasport-atlet Aske Søby, der senere på året skal deltage i IRONMAN Copenhagen og IRONMAN Kalmar indenfor 48timer, samt det næsten 10.000km lange cykelløb Red Bull Trans Sibirian, som et eksempel på stævnernes store spændvidde:

 – “”Aske Søby er først og fremmest en skør og sød fyr, som virkelig elsker sporten og ikke kan lade være med at stille op. Men det siger noget om spændvidden på KMD 4:18:4 stævnerne, at du har alle de mange første gangs triatleter og så meget dedikerede udholdenhedsudøvere som Aske til start i et og samme stæve – og alle får noget ud af det.” 

Som altid er der garanti for god stemning, gode billeder og højt humør lørdag. Programmet ser ud som følger:

 8.00-10.00: Registrering og tilmelding er åben
10.00: Første deltager sendes afsted
14.00: Sidste deltager er i mål
15.00: Stævneområde pakkes sammen

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply