Der har indtil nu været en smule hemmelighedskræmmeri omkring hvordan den nye DM-Tri Serie kommer til at se ud. Tidligere har vi skrevet om strukturen på age groupernes serie og også løftet sløret for, at Fredericia kommer til at afholde den store DM-finale, på tværs af både age groupere, eliten og aspiranterne.

Men hvad der hidtil ikke har været offentligheden bekendt er, at den store finale i DM Tri Serien, i 2017 kommer til at blive lagt sammen med Challenge Fredericia. Og det kommer til at ske under navnet Fredericia City Triatlon.

Et samarbejde på tværs af flere parter

Det er ikke nogen ny ting, at Fredericia er vært for et stort triathlon stævne på dansk grund. Gennem flere år, har byen lagt både vand og vej til adskillige triathlon mesterskaber, og i 2016 blev der både kørt ETU Nordic Championship og Challenge Fredericia i byen.

Men i den kommende sæson, ser det altså ud til, at Fredericia virkeligt får sig en triathlon fest. I weekenden den anden til tredje september, afholdes der nemlig Fredericia City Triathlon, som arrangeres i et samarbejde på tværs af Dansk Triatlon Forbund, Challenge Danmark, Fredericia Kommune og Fredericia Triathlon Team.

Og lige netop dette nye samarbejde, får Morten Fenger, direktør i Dansk Triatlon Forbund, til at klappe i sine hænder.

– “Vi slår med denne satsning på tromme for kortdistance triathlon og dens underholdningsværdi, dens rummelighed og ikke mindst mangfoldighed. Samtidigt er det vores ambition, at vise et højt internationalt sportsligt niveau, når eliten lørdag i midten af Fredericia by, skal dyste om guldet i Danske Invest DM Tri Serien, nordiske medaljer og ikke mindst flotte pengepræmier,” fortæller Morten Fenger med hentydning til, at Fredericia City Triathlon vil rumme både DM Tri Serie-finalen, ETU Nordic Championship og Challenge Fredericia på én weekend.

Fredericia Kommune glæder sig til det store triathlon event

Med altså både DM Tri Serie-finalen for elite, age groupere og aspiranter, ETU Nordic Championship og Challenge Fredericia i én og samme weekend, kommer der dermed til, at være godt gang i byen i den første weekend i september.

Lørdag vil der være fokus på draft-races for både eliten, aspiranterne og age grouperne. For eliten vil lørdagen handle om både DM Tri Serie-finalen og det nordiske mesterskab på kortdistance – og for age grouperne, vil der blive kørt den næstsidste afdeling af Tri Serien. Søndagens program vil derimod bestå af non-draft races på den olympiske distance, i form af Challenge Fredericia. Et race, som også vil blive afholdt som Tri Serie-finalen for age grouperne, og som tager deltagerne en tur over den gamle Lillebæltsbro.

Og at Fredericia igen i 2017 får mulighed for at huse et kæmpestort triathlon stævne med midtbyen som centrum, er noget som vækker glæde hos borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard.

– “Det bliver helt fantastisk at kunne byde de mange triatleter velkommen i Fredericia og følge deres intense kamp mod uret. Og så glæder hele byen sig til igen, at danne ramme om det festlige Challenge-løb, hvor alle har mulighed for at prøve sig selv af på den olympiske distance. Det bliver et event, som uanset hvilket niveau du dyrker triathlon på, ligger helt i tråd med byens ambition om, at kunne tiltrække internationale begivenheder, og hvor de dygtige lokale atleter samtidig har mulighed for at vise sig frem,” siger Jacob Bjerregaard.

Challenge Danmark er glade for fokuset på de kortere distancer

Hos Challenge Danmark, som der som bekendt er en del af afholdelsen af Fredericia City Triatlon, afholdte tidligere i år, deres første stævne på den olympiske distance. Og det var med stor succes. Derfor glæder organisationen bag Challenge Danmark sig også over, at der nu er kommet mere fokus på kortdistance triathlon.

– “Vi er meget glade for, at de kortere distancer endelig bliver prioriteret, da det er helt klart, at der ikke har været fokus på de distancer i Danmark tidligere. Nu er man gået sammen om det, og det giver grundlag for at skabe en triatlonfestival, hvor både kommune, Dansk Triatlon Forbund og Challenge Denmark alle har deres berettigelse,” slutter Claus Vesterby, race director i Challenge Danmark.

Leave a Reply