Den danske age grouper Frederik Andersen gjorde i søndags noget som meget få age group-atleter kommer til at gøre; han var den allerførste age group-atlet over målstregen i et stort og yderst konkurrencepræget felt ved IRONMAN European Championship i Frankfurt. 

Vi har haft en kort snak med Frederik om hvordan det føles at være den absolut første age grouper over målstregen, hvordan han følte og blev motiveret af opbakningen undervejs og hvad planerne for resten af sæsonen er.

Pastaparty.dk: Først og fremmest, så stort tillykke! Hvordan har du det her et par dage efter?

Frederik Andersen: Overraskende godt! Vi kørte hjem (Frankfurt – Roskilde) efter Award-ceremonien mandag ved 15-tiden. Har været på arbejde i dag, så alt i alt har jeg det sgu godt!

Pastaparty.dk: Det var hurtigt du var hjemme og passe hverdagen igen…

Frederik Andersen: Jeg er hurtigt tilbage i hverdagen igen. Min kæreste og datter har heldigvis haft dagen i dag (onsdag, red.) med til at “komme sig”. Det er hårdt som udøver, men dem tæt på har i den grad også brug for en puster efter så stort et event, som har taget så meget energi.

Pastaparty.dk: Dét spørgsmål der presser mig – og sikkert også vores læsere – allermest på, er, hvordan det føles at være den allerhurtigste age grouper i så stort et race som Frankfurt?

Frederik Andersen: første age grouper, side om side med Christian Godtfredsen, ude af T2? Det var en fantastisk følelse! Det var vildt. Også fordi at jeg på alle 4 omgange (på løbet, red.) virkelig mærkede opbakningen på ruten som førende age grouper. Det virkede som om alle vidste jeg havde løbet her 2-3-4 gange før, og så fik den lidt ekstra.. Det var fedt!

Pastaparty.dk: Det må helt sikkert have været en fantastisk følelse! Var det en total problemfri dag der grundlagde sejren, eller havde du nogle onde battles med dig selv undervejs? Jeg tænker, din sluttid (8:38:36) ser umiddelbart ikke ud til at bære præg af de helt store problemer..

Frederik Andersen: Nej, og ja.. Det var ikke en 100% problemfri dag hvor det hele bare kørte, men jeg synes ikke at jeg havde nogen direkte onde battles med mig selv. Jeg er blevet rigtig god til at “race”. Jeg skærer oftest mine “race ud” op til, laver en plan med min træner og gennemtænker og forbereder mig på nærmest alle mulige scenarier. Det gør at de der diskussioner om hvorvidt jeg skal stoppe, gå eller hvad det måtte være på grund af det ene eller andet ikke kommer – for når, eller hvis, det kommer, så hiver jeg bare plan A, B eller C frem, og så går det faktisk godt.

Pastaparty.dk: Rigtigt nyttige tips du kommer med der. Kan du fortælle lidt om hvad planerne er for de næste måneder – venter der flere konkurrencer før Hawaii?

Frederik Andersen: Jeg vil rigtigt gerne kører en halv-jern eller to i august eller september. Der er heldigvis race nærmest hver weekend, men den kræver lidt overtalelse herhjemme. Intet er planlagt, men håber, at når fly og alt til Hawaii er bestilt, at der er lidt overskud i det i forvejen pressede budget, så det kan blive til lidt flere race på en distance der passer mig godt og er sjov at eksperimentere med.

Pastaparty.dk: Naturligvis. Sidste spørgsmål; hvordan med målet for Hawaii – med en EM-titel i bæltet, er det næste mål så en VM-titel?

Frederik Andersen: Nu lavede jeg jo en femteplads sidste år, så hvis ikke jeg kørte for at avancere den, så var der andre spændende IRONMANs jeg hellere vil køre.

Pastaparty.dk: Det bliver spændende at følge i hvert fald! Endnu engang tillykke, og mange tak for din tid.

Frederik Andersen: Tak, og selv tak 🙂

Frederik Andersen kan følges på Facebook under navnet TriFA – Triatlet Frederik Andersen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply