Det blæste og det regnede. Det ruskede og rykkede. Alligevel gennemførte en stor portion triatleter Danmarks vel nok hårdeste tri-stævne med start og mål i vestjyske Thorsminde. Distancen bød på enten del fulde distance og den halve, og med rigeligt af bølgeskvulp og strøm i vandet, ubarmhjertig vind og regn på cyklingen og et sandet underlag på det afsluttende løb, blev der fundet to vindere på hver distance. 

Således var det hollandske Geke Venema og danske Peter Dahl Jensen der var der hurtigste på den fulde distance (3800-186-42,2), imens Kristine Arnborg og Nicholas Ward Munoz var de første til at krydse målstregen på den halve.

Kigger man på vindertiderne, er det tydeligt at forholdende i Thorsminde har været utroligt bidske. Hurtigste herre på den fulde distance, Peter Dahl Jensen, kommer i mål i tiden 11:46:42, imens nærmeste forfølger Morten Christian Hansen måtte bruge 8,5 minut mere på ruten end vinderen. Herrernes nummer tre på den fulde distance blev Cedric Largajolli, der var godt 25 minutter langsommere end Peter Dahl Jensen.

På kvindernes lange distance var der ikke meget konkurrence om sejren, da der ganske enkelt kun var én kvinde til start. Men taget både, distancen, ruten og forholdende i betragtning, så er det jo alligevel ikke en sejr som Geke Venema er kommet sovende til. Hun brugte i øvrigt 13:12:30 på at forcere dagens strabadser.

Tager vi et lille kig på den halve distance, så var der ikke rigtigt nogen der kunne hamle op med de to vindere Nicholas Ward Munoz og Kristine Arnborg, der begge var adskillige minutter hurtigere end deres konkurrenter.

Munoz førte hele vejen fra start til slut da han var den første herre til at forlade vandet, og med et – efter forholdende – hurtigt cykelsplit på 2:17:35, havde han fået opbygget et fornuftigt forspring, som ingen af de nærmeste konkurrenter havde mulighed for at lukke. Søren Kofoed var næste mand til at krydse målstregen seks minutter efter Munoz, imens Niels Brandt-Jørgensen i sit sidste race som pro, løb sig i mål på en tredjeplads.

Også Kristine Arnborg var ganske suveræn, da hun også førte fra start til slut og aldrig så sig tilbage undervejs. Hun havde ellers en hård konkurrent i den fleredobbelte IRONMAN-vinder Katrine Brock, men Arnborg havde taget de gode ben på og henviste Brock til andenpladsen med en margin på 17 minutter.

Resultater Thor Beach Triathlon 2017

Fuld distance kvinder

1 Geke Venema, sv Friesland, 13:12:30

Fuld distance herrer

1 Peter Dahl Jensen, Skive AM Triatlon, 11:46:42
2 Morten Christian Hansen, Halsnæs Tri, 11:55:05
3 Cedric Largajolli, Phénix & Dragoon’s Pearl, 12:09:59
4 Kristian Aarøe Sørensen, Odense C, 12:16:54
5 Kent Sørensen, OTK, 12:19:14

Halv distance kvinder

1 Kristine Arnborg Pedersen, Holstebro, 5:36:29
2 Katrine Brock, Sønderborg, 5:53:36

Halv distance herrer

1 Nicholas Ward Munoz, OTK, 4:45:23
2 Søren Kofoed, Aalborg, 4:51:26
3 Niels Brandt-Jørgensen, 5:05:28
4 Allan Jakobsen, Team Bodyzen Tri, 5:17:37
5 Carsten Sumborg, Fredericia Triathlon Team, 5:48:25

De fulde resultatlister kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply