Det er med tre stærke danskere til start at det spanske Triathlon International Portocolom 111 løber af stablen på Mallorca på søndag. Særligt én af de danske atleter må forventes at slutte i toppen. 

Tre friske danske triatleter stiller på søndag til start i Triathlon International Portocolom 111 på Mallorca. De danske deltagere i racet med det noget spansk-klingende navn er Lars Dupont Lomholt, Christian Holmer og Rene Damgaard og foran dem venter hvad der ligner en meget hård dag på kontoret.

Distancen lyder nemlig på 1000 meter svømning, 100 kilometer cykling og 10 kilometer løb, hvor særligt cyklingen ser rimeligt frygtindgydende ud med en grum stigning der skal passeres to gange.

Flasker tingene sig rigtigt burde vi i øvrigt kunne forvente en dansk topplacering fra særligt den ene af de tre danske deltagere. Lars Dupont Lomholt kvalificerede sig nemlig forrige år til IRONMAN World Championship 2016 på netop Mallorca, så terrænet og klimaet på øen må absolut siges at passe den unge dansker godt.

Sådan ser søndagens strabadser ud

Som i alle andre tri-stævner, så starter Triathlon International Portocolom 111 med en svømmetur. I udgaven med de tre danskere venter der 1000 meter svømning i Portocoloms havnebassin, hvor stort set hele ruten er pakket ind af land på alle sider. Så skulle det blæse på søndag – og det ser det i øvrigt på ingen måde ud til at det skal – så skal der nok ikke forventes de mest udfordrende bølger på de 1000 meter svømning.

Svømmeruten i Triathlon International Portocolom 111
Svømmeruten i Triathlon International Portocolom 111

Når svømmeruten er tilbagelagt, kommer deltagerne til det som nok bliver frygtet allermest. Nemlig de 100 kilometer cykling der er delt op i to identiske omgange.

Umiddelbart er cykelruten relativt flad, lige indtil halvdelen af ruten er kørt. Her starter nemlig opstigningen til Sant Salvador, og her går det altså opad i fem kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5 og med enkelte stykker på helt mod 15 procent.

Når atleterne når toppen i cirka 500 meters højde skal de samme vej ned igen, hvor de kører ned mod vendepunktet ved Portocolom, hvorfra de vender om og kører nøjagtigt den samme omgang igen.

Cykelruten i Triathlon International Portocolom 111
Cykelruten i Triathlon International Portocolom 111

Hvis ikke de tre danskere skulle have fået sig en smule syre i benene henimod slutningen på de 100 kilometer cykling, så kommer der en oplagt mulighed på det afsluttende løb. Her skal der nemlig kun løbes ti kilometer, og selvom deltagerne har 1000 meter svømning og 100 kilometer kuperet cykling i benene inden, så skal der nok blive løbet nogle hurtige tider langs med vandkanten i udkanten af Portocolom.

For de tre danskeres vedkommende skal der løbes to omgange af hver fem kilometer, og det er noget så simpelt – 2,5 kilometer ud og 2,5 kilometer hjem. Og så skal det blive spændende om vi kan få en dansker på podiet, forhåbentligt endda på det øverste trin.

Løberuten i Triathlon International Portocolom 111
Løberuten i Triathlon International Portocolom 111

De danske deltagere i Triathlon International Portocolom 111 2017

98 Rene Damgaard, Chester Triathlon Club
210 Christian Holmer, Vejle IF Triathlon
212 Lars Dupont Lomholt, Haderslev Tri 2000

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply