Den Internationale Triathlon Union (ITU) har bekræftet at Mixed Relay-VM 2017 vender tilbage til Hamborg. Byen har været vært for det dynamiske event gennem de seneste fire år, hvor der traditionelt har været helt oppe mod 250.000 tilskuere og med udsolgte tribuner hvert år. Det giver igen de danske tri-fans mulighed for at opleve det unikke og hæsblæsende format helt tæt på.

Mixed Relay er uden tvivl en af de mest attraktive events at se live og på tv. I hvert fald indenfor triathlon. I 2016 så hele 3,94 millioner seere med på Tysklands ZDF og Spaniens LA1, og yderligere fire millioner seere så med på 46 forskellige kanaler i 18 forskellige lande.

I 2015 så tæt på 2 millioner seere med på tysk TV under Mixed Relay-konkurrencen. En konkurrence der på TV trak flere seere end Tour de France.

– “Vi er begejstrede for at vi i Hamborg igen at være vært for VM i Mixed Relay,” siger Oliver Schiek fra IRONMAN, der arrangerer eventet i Hamborg. “Mixed Relay er et imponerende event der virkeligt viser triathlon-sporten frem. Det unikke format med dets korte distancer, giver en usammenlignelig og dynamisk atmosfære.”

Og nogenlunde samme ord kommer fra ITUs Præsident, Marisol Casado.

– “Mixed Relay er uden tvivl et af vores mest populære events hvert år. Det er yderst fascinerende at se sådan et uforudsigeligt race, specielt i hjertet af Hamborg med så mange fans der hepper på vores atleter.”

Verdensstjerner bakker op om Mixed Relay

ITUs Mixed Relay består af hold på fire – to kvinder og to mænd. Hver atlet gennemfører en mini-triathlon med svømning, cykling og løb, før de giver stafetten videre til en holdkammerat.

I forhold til at få disciplinen med til OL, som der er meget snak om og som vi tidligere har skrevet om her på sitet, fortæller OL-bronzevinderen fra Rio Vicky Holland:

– “Det håber jeg virkeligt. Bare kig på den atmosfære det giver at have denne lille og hurtige rute. Føringen ændrer sig hele tiden undervejs, det er et fantastisk event for tilskuerne og stort for os atleter at være en del af. Også at have mænd og kvinder i det samme race, gør det ganske unikt.”

Og den betragtning er forsvarende ITU verdensmester Mario Mola enig i.

– “At konkurrere i et team er noget vi slet ikke er vant til, selvom det er superfedt at gøre. Det ville være fedt for atleterne at have muligheden for at konkurrere om mere end én medalje, samtidigt med at tilskuerne elsker at se farten og dynamikken i disciplinen, hvor tingene sker så hurtigt.”

Verdensmesterskabet i ITU Mixed Relay bliver kørt som en del af World Triathlon Series i Hamborg. Det sker den 15.-16. juli.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply