Triathlonsæsonen er for alvor ved at være skudt i gang og en af Danmarks absolut bedste triatleter på den halve Ironman-distance viste i går vejen for en god sæson. 

Ved stævnet IRONMAN 70.3 Puerto Rico indtog Helle Frederiksen podiet med en flot tredjeplads i tiden 4 timer 19 minutter og 30 sekunder. Et race du kan læse mere om her.

 – “Jeg er tilfreds med en tredjeplads. Det var det bedste resultat jeg kunne levere på en dag med hårde betingelser og stærk konkurrence”, fortæller Helle Frederiksen efter at være kommet i mål.

Helle Frederiksen førte under hele den 1,9 km lange svømmetur, men forlod skiftezonen samtidig med konkurrenten Alicia Kaye som fra da af tog føringen og ikke slap den igen.

 – “Jeg havde det godt i vandet, og satte et højt tempo som satte både mig og Alicia Kaye i spidsen allerede tidligt i racet. Alicia lagde ud med et fantastisk tempo på de første 45 kilometer af cyklingen, som jeg ikke kunne komme tilbage på, forklarer Helle videre.

Indtil 1500 meter før målstregen lå Helle nummer to, men med 90 sekunder op til førstepladsen blev hun overhalet af en hurtigt løbende Stephanie Roy som endte med at snuppe andenpladsen fra den hårdt kæmpende Helle Frederiksen.

 – “Da jeg satte cyklen i skiftezonen med 4:45 op til førstepladsen vidste jeg at jeg skulle finde mine bedste løbeben frem for at vinde. Jeg gav det alt jeg havde, og fik reduceret Alicias forspring til 90 sekunder, men blev overhalet af Stephanie på de sidste meter.”

Stævnet har en særlig plads i Helles hjerte

Gårsdagens stævne IRONMAN 70.3 Puerto Rico har en særlig plads i Helle Frederiksens hjerte. Indtil 2013 kørte Helle Frederiksen den olympiske distance med OL i London 2012 som det store højdepunkt. Men i 2013 – til IRONMAN 70.3 Puerto Rico – kastede den talentfulde dansker sig ud i den halve Ironman distance – og vandt.

Ikke nok med det, satte Frederiksen også ruterekorden som hun stadig den dag i dag besidder. Sejren blev starten på en stime hvor hun over de sidste fire år er stillet til start ved 30 halve IRONMAN-distancer og er endt på podiet alle gange pånær én.

I 2014 vendte hun tilbage til den caribiske ø og endte igen på toppen af podiet ved IRONMAN 70.3 Puerto Rico. Så det var med store forventninger og gensynets glæde at hun i dag stillede til start ved lige netop dét stævne der har kick-startet karrieren på den halve distance.

Med en podieplads ved årets første stævne, må 2017 sæsonen siges at være skudt i gang for den hurtige dansker.

Læs mere om gårsdagens race i vores fyldige racereferat her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply