Helle Frederiksen måtte i dag se sig selv rykke ned fra en samlet fjerdeplads, til en samlet femteplads, i Island House Triathlon. Det sker efter et race, hvor Helle undervejs måtte afsone en penalty, efter at hun ellers har blandet sig i toppen hele vejen.

Med sin samlede femteplads, er hun dog sikret deltagelse i søndagens finaleetape. Her er det nemlig kun de ti bedstplacerede atleter i den samlede stilling, som må være med.

Holly Lawrence var den førende kvinde før start

Dagens enduro-distance i Island House Triathlon, bestod af 750 meter svømning, fem kilometer løb, 40 kilometer cykling, 750 meter svømning og fem kilometer løb. Alt i alt, endte distancen ud i den olympiske distance; 1500 meter svømning, 40 kilometer cykling og ti kilometer løb.

Før dagens enduro-race i Island House Triathlon, var det Holly Lawrence (Storbritannien) som førte samlet, med Flora Duffy (Bermuda) 34 sekunder efter på andenpladsen og Gwen Jorgensen yderligere 14 sekunder efter på tredjepladsen. Helle Frederiksen var nummer fire før starten på dagens etape, 1:30 efter den førende Holly Lawrence.

Carolina Routier første kvinde på land efter første svømning

Ligesom på første etape, var spanske Carolina Routier også idag den hurtigste kvinde i det våde element. I hvert fald på dagens første svømmetur. Hun tilbagelægger de 750 meter svømning i tiden 10:49 og kommer op af vandet, tæt forfulgt af en større gruppe, med blandt andre den førende Holly Lawrence, Gwen Jorgensen og Helle Frederiksen. Faktisk er langt størstedelen af det kvindelige felt samlet i den store gruppe. Den første svømmetur har dermed ikke skabt nogen nævneværdige tidsforskelle.

Gwen Jorgensen viser styrke på første løbetur

På dagens første løbetur på fem kilometer, viser amerikanske Gwen Jorgensen til gengæld, at hun stadig er i god form efter sin olympiske guldmedalje tidligere i år. Hun løber sig ind i T2 som den første kvinde. Der skal dog ikke gå længe før de nærmeste konkurrenter også gør sin entré i T2 og racet er derfor stadig åbent på vid gab. Helle Frederiksen er ikke med helt foran, med ligger stadig ganske fornuftigt på en tiendeplads i T2.

Holly Lawrence bringer sig i front på cyklen

Gwen Jorgensens føring holder dog ikke længe. Cykling er som bekendt Gwens svageste disciplin og hun bliver derfor hurtigt indhentet af først Holly Lawrence – som har lagt sig alene i spidsen – og derefter en mindre gruppe bestående af blandt andre Ellie Salthouse og Helle Frederiksen.

I T3, før dagens anden og sidste svømning, er Holly Lawrence da også den første kvinde til at stille cyklen. Hun ankommer i T3 med et forspring på 50 sekunder til gruppen med Gwen Jorgensen, Flora Duffy, Ellie Salthouse og Helle Frederiksen. Det eneste danske islæt på Bahamas, Helle Frederiksen, har dermed for alvor kæmpet sig tilbage til fronten.

Stortset samling i front efter dagens anden svømning

I vandet for anden gang, er det dermed Holly Lawrence, som er første kvinde afsted på de sidste 750 meter svømning. Gruppen med Helle Frederiksen, Gwen Jorgensen, Flora Duffy og Ellie Salthouse er ikke langt efter – og det er da også en stort set samlet frontgruppe, som gør sin entré i dagens sidste skiftezone.

I T4 er det dermed først Holly Lawrence tæt forfulgt af både Gwen Jorgensen, Flora Duffy, Ellie Salthouse og Helle Frederiksen.

Gwen Jorgensen vinder en suveræn sejr

Med Gwen Jorgensen som en del af frontgruppen på dagens afsluttende løb, skulle der ikke rigtigt være nogen tvivl om hvem der ville løbe med sejren på anden etape af Island House Triathlon. Og der skulle da heller ikke mange meters løb til før, at Jorgensen havde bragt sig alene i front. Og den position holder hun altså, med sit afsluttende løb på 16:52, hele vejen til mål.

Flora Duffy løber dagens næsthurtigeste løbesplit i tiden 17:31, og det er nok til at hun løber i mål på andenpladsen på anden etape. Sidste podieplacering på anden etape, bliver besat af Ellie Salthouse, som løber dagens afsluttende løb i tiden 18:15.

Helle Frederiksen slutter, med sin løbetid på 19:38, anden etape som nummer otte. I mål er hun knap tre minutter efter Gwen Jorgensen, så mulighederne for en samlet sejr, ser derfor ikke så optimistisk ud for danskeren.

Resultater på anden etape i Island House Triathlon 2016

1 Gwen Jorgensen, USA, 1:59:11
2 Flora Duffy, Bermuda, 2:00:20
3 Ellie Salthouse, Australien, 2:00:41
4 Holly Lawrence, Storbritannien, 2:00:44
5 Sarah True, USA, 2:01:20

Du kan se resultaterne fra anden etape her.

Samlet stilling efter anden etape i Island House Triathlon 2016

1 Gwen Jorgensen, USA, 2:56:53
2 Holly Lawrence, Storbritannien, 2:57:38
3 Flora Duffy, Bermuda, 2:57:48
4 Ellie Salthouse, Australien, 2:59:23
5 Helle Frederiksen, Danmark, 3:00:08

Du kan se den samlede stilling efter anden etape her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply