Den australske triatlon-verdensmester Sarah Crowley har netop meldt sin ankomst til sommerens Fynske Bank Multisportsfestival på Fyn. Dermed er der lagt op til en kærkommen revanche for den danske triatlet Helle Frederiksen, der ved sidste års VM måtte se sig henvist til andenpladsen af netop Sarah Crowley.

Der er revanche i luften, når VM i triatlon på den lange distance bliver skudt i gang lørdag 14. juli ved Odense Havn. På startstregen står nemlig både den regerende verdensmester, australske Sarah Crowley, og den danske VM-sølvvinder, Helle Frederiksen. Begge klar til duel.

Men måske kan det ende med mere end én dansk kvinde på sejrsskamlen. Således stiller Michelle Vesterby også til start med ambitionen om at tage kampen op med guld- og sølvvinderne fra VM i Canada, mens Camilla Pedersen og Maja Stage begge håber, at de bliver klar til VM.

 – Jeg er ekstremt begejstret over muligheden for VM i Danmark. Det er meget sjældent, at man får muligheden for at blive verdensmester på hjemmebane, så alene af den grund har sommerens VM mit fulde fokus, siger Helle Frederiksen og tilføjer:

 – Når jeg står på startstregen, er det med formen og styrken til at kunne kæmpe med om sejren. Og jeg vil så gerne forbedre min sølvmedalje fra sidste års race, som jeg lærte en masse af. Med Sarah Crowleys deltagelse og mål om at genvinde verdensmesterskabet, bliver det med sikkerhed et fantastisk race. Og fordi, det er et VM, ved vi, at alle, der stiller til start, har ambitioner om at blive verdensmester, men jeg er sulten og klar til at vise, at jeg kan vinde.

Flere danske medaljeaspiranter

Den sult er der helt sikkert også andre danske triatleter, der har. Så den danske VM-sølvvinder skal også regne med at blive presset af nogle af sine landsmænd. På startstregen lørdag 14. juli står efter planen også Michelle Vesterby, Camilla Pedersen og Maja Stage, der alle har en VM-medalje som ambition.

Michelle Vesterby er umiddelbart det bedste bud på en dansk VM-medalje sammen med Helle Frederiksen. Lige siden hun for at imponere sin nuværende mand løj om, at hun var triatlet, har hun tilhørt verdenseliten. Michelle Vesterby har masser af sejre på ironman-distancen – blandt andet har hun to gange vundet KMD Ironman i København – men hendes største resultat er den fjerdeplads, hun fik på Hawaii i 2015.

 – Jeg har i år slået dansk rekord på Ironman-distancen og er blevet nummer to ved verdens hårdeste Ironman på Lanzarote, så jeg er i god form, men det kan blive både en dreng og en pige. Kroppen har været træt, men jeg kan ikke modstå fristelsen. Jeg vil stille op til VM på hjemmebane, når muligheden byder sig. Jeg er vild med Fyn, og jeg er vild med triatlon. Distancen er lidt for kort til at være min favorit, men jeg vil gøre, hvad jeg kan, så en medalje er indenfor rækkevidde, siger Michelle Vesterby. 

Under normale omstændigheder vil Camilla Pedersen også være en oplagt medaljekandidat, men hun døjer med nogle maveproblemer, som hun i øjeblikket prøver at komme til livs. Kommer hun over det, skal tilskuerne ved VM i triathlon holde et vågent øje med esbjergenseren (der nu bor i Aalborg), der efter et dramatisk styrt og 19 dage i koma kom tilbage og vandt VM i 2014.

Den sidste danske medaljeaspirant er Maja Stage Nielsen, der tidligere har deltaget ved EM i golf. En golfpause sendte hende til Lanzarote, hvor hun forelskede sig i triatlon. Siden er det gået stærkt for Maja Stage Nielsen, der debuterede på Ironman-distancen i 2016 og allerede årets efter sluttede som nummer 12 ved den legendariske Ironman på Hawaii.

Fynske Bank Multisport World Championships Festival afholdes fra 6.-14. juli, hvor der skal kåres verdensmestre i multisportsdisciplinerne duatlon, aquatlon, aquabike, cross triatlon og langdistance triatlon i byerne Middelfart, Svendborg og Odense. Du kan blive meget klogere på multisportsfestivalen på www.fyn2018.com

Leave a Reply