På søndag lyder startskuddet til dette års IRONMAN 70.3 Puerto Rico, og set med danske briller, kan det godt gå hen og blive et spændende race. På startstregen står nemlig Helle Frederiksen, og hun har ganske gode erfaringer med den halve jernmand på grænsen mellem Det Caribiske Hav og Nordatlanten.

I 2013 var Helle Frederiksen en totalt rookie på den halve jernmandsdistance. Det var den første sæson efter OL i London, og IRONMAN 70.3 Puerto Rico var hendes første race nogensinde på distancen og samtidigt også det første race på en decideret tri-cykel.

På trods af statusen som rookie formåede Helle Frederiksen at vinde i Puerto Rico, og når startskuddet lyder til 2017-udgaven af racet, så er det med danskeren på startstregen. Tilmed i hendes sæsonåbner.

Helle Frederiksen ser frem til sin sæsonstart i Puerto Rico

Helle Frederiksen vandt sin debut på IRONMAN 70.3-distancen i Puerto Rico i 2013, og her fire år senere vender hun tilbage for at vinde igen. Men et hurtigt kig på startlisten afslører også at hun kan vente sig en del konkurrence om sejren.

Navne som Linsey Corbin og Alicia Kaye skal nok give Frederiksen kamp til stregen, og det er altså kun to af i alt 21 konkurrenter.

Med en veltilrettelagt sæsonplan – som du i øvrigt kan læse mere om her – skal der dog ikke være nogen tvivl om at Helle Frederiksen nok skal være i form. Hvis ikke på 100 procent, så må buddet være på mindst 95 procent. Og spændende bliver det så om det er nok til at tage sejren på søndag.

En oversigt over de startende professionelle kvinder og mænd kan ses her.

Primært flad rute venter – men forholdende bliver våde

Udover at skulle konkurrere i omkring fire timer, er det ikke de store udfordringer der venter Helle Frederiksen og konkurrenterne på søndag. I hvert fald ikke rutemæssigt, hvor svømningen foregår i en lagune og cykelruten primært er flad med et par enkelte små stigninger der giver et totalt antal højdemeter på cirka 100.

Løberuten byder dog på 200 højdemeter for de 21 kilometer, så her kan trætte ben godt få det svært.

En ruteoversigt kan ses her.

Sådan generelt set så kommer ruten til at være mere smuk end hård, men omvendt så er der også større udfordringer der kan vise sig at blive hårde. Ifølge DMI ventes der nemlig op mod 30 grader i skyggen samtidigt med at der i løbet af dagen skal falde en del nedbør.

Til gengæld skal det ikke blæse synderligt meget.

Kilde: DMI

For ikke så længe siden publicerede vi i øvrigt et interview med Helle Frederiksen om hendes filosofi og om sæsonen der kommer. Den kan du læse her. 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply