Dagens VM på langdistance i Penticton, fik den danske pro Helle Frederiksen ud på ukendt vand. Aldrig nogensinde har hun konkurreret på distancer længere en mellemdistancen, men på trods af det, sørgede hun alligevel for dansk VM-sølv på ITUs lange distance 3000 m svømning, 120 km cykling og 30 km løb. Camilla Pedersen blev samtidigt nummer syv.

Det var stensikkert også et par veloplagte danske kvinder der tidligere i dag tog hul racets forret, de 3000 m svømning. Både Camille Pedersen og Helle Frederiksen forlod nemlig vandet som en del af en femmandsgruppe ført an af amerikanske Jennifer Spieldenner, men da først der skulle tages hul på cyklingen, var der ingen tvivl om at de dansker landsholdsdragter var der for at køre stærkt.

Helle Frederiksen og Camilla Pedersen var nemlig dem der tog initiativet og satte et hæsblæsende tempo, hvor konkurrenterne skulle bide tænderne mere end almindeligt sammen for at følge med. Således fik Frederiksen og Pedersen hurtigt et lille hul til forfølgerne, men vi skulle herefter ikke meget mere end 20 kilometer ind på cykelruten før der heller ikke længere var samling på de to danskere.

Det var nemlig Helle Frederiksen der brugte en aggressiv racestrategi, hvilket Camilla Pedersen tilsyneladende ikke var helt med på.

Herefter blev det bare ét langt solorace for Frederiksen, der dermed kunne tage hul på de afsluttende 30 km løb på egen hånd, i en lang jagt på målstregen. Kort før T2 måtte Camilla Pedersen samtidigt se sig indhentet af de jagtende Sarah Crowley og Heather Wurtele, så ude af T2 havde vi dermed en dansker i føreposition og en dansker i fjerdeposition.

Med høj fart fik Helle Frederiksen også presset det hvide ud af øjnene på konkurrenterne, men godt og vel halvvejs sluttede håbet om dansk VM-guld. Bagved havde Sarah Crowley revet sig løs fra Heather Wurtele og løb op mod Frederiksen i et hæsblæsende tempo.

Da Crowley passerer Frederiksen, er der ikke meget danskeren kan svare igen med, men selvom VM-guldet så ud til at være væk, så fortsatte den danske debutant på distancen med at løbe det bedste hun havde lært.

Ingen løb dog stærkt nok til at indfange Sarah Crowley, og så blev det altså til en australsk VM-titel på langdistance. Til gengæld holdte Helle Frederiksen fornuftigt Heather Wurtele bag sig, og Frederiksen kunne dermed krydse målstregen til en VM-sølvmedalje efter et utroligt aggressivt race, imens Heather Wurtele måtte tage til takke med VM-bronze.

Bagved fik Camilla Pedersen også kæmpet sig hele vejen til målstregen, hvor hun sluttede på en syvendeplads.

I pro-herrernes race var det hjemmebanefavoritten Lionel Sanders der tog VM-guldet for snuden af Josh Amberger (Australien), efter Sanders ellers havde tabt adskillige minutter på cyklingen grundet en punktering. Sidste mand på herrernes podie blev australske Joe Gambles.

Pro-resultater VM på langdistance 2017

Pro kvinder

1 Sarah Crowley, Australien, 5:51:23
2 Helle Frederiksen, Danmark, 5:55:04
3 Heather Wurtele, Canada, 5:55:51
4 Kaisa Sali, Finland, 6:01:16
5 Leanda Cave, Storbritanien, 6:04:44

7 Camilla Pedersen, Danmark, 6:07:46

Pro herrer

1 Lionel Sanders, Canada, 5:20:36
2 Joshua Amberger, Australien, 5:22:09
3 Joe Gambles, Australien, 5:26:23
4 Andy Potts, USA, 5:27:55
5 Drew Scott, USA, 5:32:19

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply