Én af de de mest fremtrædende langdistance triatleter i de senere år, Henrik Hyldelund, annoncerede for halvanden måned siden, at denne sæson, ville blive den sidste som professionel triatlet, for hans vedkommende.

Derfor har vi haft en kort snak med Henrik om, hvad årsagen til karrierestoppet er, hvad som har betydet mest i hans karriere, og hvordan hans fremtidige liv kommer til at se ud.

Flere faktorer gør, at Henrik har indstillet sin karriere

Henrik Hyldelund, som også kaldes Jern-Henrik i tri-kredse, har ellers haft flere gode år på absolut topniveau, hvor særligt sejren i Ironman Copenhagen 2014, må regnes som ét af hans allerbedste resultater. Men manglende motivation i sidste halvdel af 2016, har altså fået Henrik til, at droppe livet som professionel triatlet, og i stedet leve et mere normalt liv med fuldtidsjob og masser af tid til familien.

– “Motivationen kan altid drille engang i mellem, men efter DM (på halv ironman, red.) i Aalborg, så havde jeg rigtig svært ved, at finde glæden ved at træne dag ud og dag ind. Jeg tror at det kom som en blanding af mange ting. Når jeg nu her tænker tilbage, så havde jeg svært ved at finde et mål der motiverede mig,” fortæller Henrik Hyldelund, om sit eget bud på den manglende motivation, og uddyber;

– “Hawaii er helt klart det største man kan opnå som langdistance triatlet, men det har aldrig rigtig været min drøm. Og da jeg så vandt DM i Aalborg, så opnåede jeg den sidste ting, som jeg rigtig gerne ville i denne sport. Økonomi, fravær fra familien og så også det, at jeg følte, at egentligt aldrig rigtig havde ferie eller fri, spillede helt sikkert også en stor rolle.”

DM-titlen betyder allermest i Henriks flotte karriere

Som bekendt, har Henrik Hyldelund et par store resultater og præstationer med sig i bagagen. Og hvis man spørger Henrik selv, så er det hans DM-titel på den halve ironman, som betyder allermest for ham. Dét at blive dansk mester, er nemlig noget som han altid vil have med sig.

– “Min DM titel er nok den, der personligt betyder mest for mig. Det at kunne sige, man har været dansk mester, er noget jeg altid vil have med mig. Og det er noget noget, jeg vil fortælle historier om, til mine børn og børnebørn, om mange mange år,” forklarer Henrik om dét resultat, som betyder mest for ham.

Men hvad så med sejren i Ironman Copenhagen – har den ikke også en særlig plads i Henriks hjerte?

– “Jo det har den helt sikkert. Sportsligt er det helt klart min største præstation,” fortæller han.

Vil gerne tilbage til sit erhverv som maskinmester

Når nu, at Henrik har levet som professionel triatlet, igennem de seneste par år, så er det nu også en lidt anden verden, som han skal til at træde ud i. Hverdagen er ikke længere, at stå ud af sengen om morgenen, med dét ene formål at svømme, cykle og løbe. I stedet er det nu det civile arbejdsliv som kalder – og her satser han på at finde et job indenfor sin uddannelsesmæssige baggrund som maskinmester.

– “Hvis der er nogen der kender nogen, som kunne bruge en maskinmester, uddannet fra 2013, så send dem gerne min vej,” fortalte Henrik på sin Facebook-side, da han annoncerede sit karrierestop.

Da det nu er ved at være halvanden måned siden, at det blev officielt, at Henrik indstiller den professionelle karriere, er det så allerede lykkedes ham, at finde sig et job som maskinmester? – Desværre ikke, fortæller Henrik.

– “Jeg har desværre ikke fundet noget endnu. Så jeg kigger stadig,” fortæller han.

Ikke et ultimativt farvel til triathlon

Selvom Henrik Hyldelund nu har lagt den professionelle karriere på hylden, så er det ikke ensbetydende med, at han helt dropper triathlon. Samtidigt med karrierestoppet, annoncerede han nemlig, at han havde tilmeldt sig et Xterra-stævne.

– “Jeg slipper ikke tri helt, da jeg næste år, har tilmeldt mig en Xterra og fortsætter mit virke som coach for andre,” skrev han for halvanden måned siden.

I forhold til tidligere, hvor konkurrencer udelukkende har drejet sig om sejre og topplaceringer, så vil Henrik til gengæld have en anden indgangsvinkel til sit kommende Xterra race. Indtil videre i hvert fald. For man ved jo aldrig, hvad en topatlet som Henrik, med et stort konkurrence- og vindergen, kan udrette, når først startskuddet lyder.

– “Planen og formen er lige nu til, at det bare bliver et hyggestævne. Men man ved jo aldrig helt, hvad det ender med,” slutter Henrik Hyldelund.

Her fra redaktionen ønsker vi i hvert faldt Henrik Hyldelund, et stort held og lykke med fremtiden, og tak for de seneste års store tri-oplevelser!

Hvis du ønsker at læse Henriks annoncering af sit karrierestop, kan det i øvrigt læses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply