I weekenden skød XTERRA Nordic sæsonen i gang med XTERRA Duathlon i Gribskov. Over 200 deltagere var mødt op til udfordringen, som bestod af fem kilometer trailløb, 20 kilometer mountainbike og yderligere fem kilometer trailløb, hvor deltagerne skulle en tur rundt om Gribsø.

Stævnet i Gribskov var det første af i alt seks duathlons rundt i landet fra januar-april, som XTERRA Nordic står bag, og har tre afdelinger i Jylland og de resterende på Sjælland. Ved hver afdeling kæmper deltagerne om vigtige point, som bliver taget med videre og lagt sammen inden den samlet vinder af serien kan findes.

Flyvende hollænder var stærkest

Der var hos mændene stærke navne på startlisten, herunder den mangedobbelte XTERRA-vinder Henrik Søeberg, det senest nye medlem af idrættens Hale of Fame – Eskild Ebbesen og den hollandske duatlet Caimin Stevens, der flere gange tidligere har taget turen til Danmark og sejren med hjem til tulipanlandet. Og det gjorde han endnu engang, da han tog føringen fra start og aldrig så sig tilbage.

”I was very happy to take my first win in the first race of the year! It was a great race today. It was slippery on the most pieces of the track. But taking no risk and stay calm was the best for today.” fortalte den flyvende hollænder, der med tiden 1.38.38 havde en komfortabelt forspring til nummer to Henrik Søeberg, der havde yderligere seks sekunder ned til en især stærk løbende Silas Egelund på tredjepladsen.

For Eskild Ebbesen blev det en kort fornøjelse. En forstrækning i læggen på allerførste skridt betød den nok hurtigste DNF nogensinde i en XTERRA.

Masser af kvinder tog kampen op mod verdensmester

Til weekendens stævne var også rigtig mange kvinder mødt op, hvilken er en positiv tendens i XTERRA-verdenen i øjeblikket. Den hurtigste af dem blev ikke overraskende Carol Rasmussen i tiden 1:53:38, som især grundet en hurtig anden omgang på trailløbet stak fra Kristine Nørgaard. Mette Andersen kom ind på en tredjeplads. Carol fortsætter dermed den fine form, som i oktober 2016 gav hende det tredje XTERRA-verdensmesterskab på Maui.

Næste afdeling finder sted d. 12. februar i Vejle, hvor det bynære og hårde terræn i Sønderskoven lægger område til. Du kan læse mere om hele serien på XTERRA’s hjemmeside:
http://xterranordic.com/duathlon/

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply