Han kvalificerede sig til IRONMAN 70.3 World Championship. For en kort stund. Formel 1-stjernen Jenson Button blev nemlig diskvalificeret for at køre for stærkt i lørdagens IRONMAN 70.3 Oceanside. 

Jensen Buttons passion for triathlon er efterhånden almindeligt kendt. Og så skulle passionen også være ganske ægte.

Siden han begyndte at få øjnene op for triathlon på Lanzarote for efterhånden 8-9 år siden – for at holde formen ved lige til at køre racerløb – har Formel 1-verdensmesteren fra 2009 flittigt dyrket triathlon på flere plan.

Udover at han selv er gået hen og blevet en ret dygtig triatlet (han har efterhånden været på et par IRONMAN 70.3-podier), har Button også grundlagt Jenson Button Trust Triathlon, der er et event der hvert år indsamler flere tusinder af kroner til velgørenhed. Et event der – udover at være fedt for deltagerne – også er en hyggelig dag for hele familien.

I lørdags var Jenson Button til start i det amerikanske IRONMAN 70.3 Oceanside i M35-39 age groupen, og efter et næsten perfekt race, troede han at han var blevet nummer tre da han krydsede målstregen og samtidigt kvalificeret sig til IRONMAN 70.3 World Championship i Chattanooga til september…

… Lige indtil han fandt ud af at han var blevet diskvalificeret på cyklen. For at køre for stærkt. Ironisk, ikke?

Han var dog ikke ene om forseelsen, da flere andre atleter også så bort fra reglen på Oceansides cykelrute, der er blevet implementeret af sikkerhedsmæssige hensyn:

There will be a NO PASSING/NO SPEEDING zon on Basilone Rd (approx 39 to 40 miles into the bike course). The speed limit on this road will be 25 miles per hour. This portion of Basilone Rd. will be well marked with blinking lights and signs. Any rider seen passing or deemed to be riding too fast or out of control will be disqualified !

Eller oversat til dansk:

Der vil være en INGEN OVERHALING/INGEN FART zone på Basilone Road (cirka 39-40 miles inde på cykelruten). Fartgrænsen på denne vej bliver 25 miles i timen. Denne del af Basilone Road vil være tydeligt markeret med blinkende lygter og skilte. Enhver der bliver set overhale eller vurderet til at køre for stærkt eller udenfor kontrol bliver diskvalificeret !

Jenson Button tager det dog med ro og vi regner stærkt med at se ham i flere triathlon stævner senere på sæsonen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply