Selvom vi kun skriver slutningen af januar, så afholder det ikke de danske triatleter fra, at køre stævner i de sydlige lande. Det er startlisten til fredagens Ironman 70.3 Dubai et tydeligt bevis på. Hele 33 danskere står nemlig på startlisten, her i blandt den professionelle Martin Jensen.

En flad rute venter danskerne

Det er lidt af et race, som de 33 danske triatleter skal ud på, når startskuddet lyder til Ironman 70.3 Dubai på fredag. Ruten består af 1900 meter havsvømning, 90 kilometer ørken-cykling og 21,1 kilometer strandpromenade-løb.

Svømningen tager sit udgangspunkt stort set lige ved siden af det ikoniske syv-stjernede Burj AlArab-hotel, så det er dermed med lidt af en luksuriøs udsigt, som venter deltagerne på de 1900 meter havsvømning. Hvis de da har tid til at nyde udsigten. Der er mulighed for en smule bølgegang på svømningen, men det er så også den eneste udfordring, som venter ved Jumeirah-stranden. Bortset fra, at der undervejs er et par forskellige retningsskift, hvor bøjerne ikke altid skal være på den samme side.

Med svømningen vel overstået, venter der en pandekageflad cykling. Men selvom cykelruten er flad som en pandekage, så betyder det ikke, at den er helt uden udfordring. Hvad der helt konkret venter, er en 45-kilometer ud-hjem rute, som tager de 33 danske triatleter og de øvrige deltagere, en tur ud i den arabiske ørken. Og ørken er nøgleordet her, for der har i denne uge været godt med blæst i området, og det betyder, at det åbne ørkenlandskab, kan give en del udfordringer for deltagerne undervejs. Bakker er der til gengæld ingen af.

Med svømningen og cyklingen tilbagelagt, bliver det tid til de 21,1 kilometer afsluttende løb. Heller ikke her er der de store udfordringer, men til gengæld er det en yderst publikumsvenlig rute, da det er en ud-hjem rute langs med stranden, som i alt skal gennemløbes tre gange. En udfordring kan dog være varmen, men temperaturerne har eftersigende ikke været de højeste på det sidste, så det bliver spændende at se, hvordan det ser ud med både varmen og blæsten i fredagens race.

Stor konkurrence til Martin Jensen i pro-feltet

Udover at det bliver spændende at se, hvordan de 32 danske age groupere klarer sig på fredag, så bliver det også spændende at se, hvordan det kommer til at gå Martin Jensen i pro-feltet. Martin har endnu engang døjet med nogle skader, men en ottendeplads i Ironman 70.3 Los Cabos tilbage i slutningen af oktober, viser, at han da i hvert fald stadig har krudt i arme og ben.

Senest har Martin været på sin sædvanlige træningslejr på ski, og han plejer at sige, at det giver et godt formboost. Og god form har han da også brug for, med det felt som stille op hos de professionelle herrer. Atleter som Javier Gomez, som senest vandt sit comeback race i New Zealand, Michael Raelert, Tim O’Donnell og Terenzo Bozzone er med på startlinjen på fredag, så det bliver helt sikkert et hårdt race for den hurtige dansker.

Da Martin sidst var til start i Dubai for to år siden, dengang da racet var et Challenge-race, gik det dog fortræffeligt godt i et ligeså stærkt felt. Her førte han faktisk racet, men nogle bagvedliggende atleter tog en genvej undervejs, som gjorde, at Martin pludseligt var bagud – og da disse atleter ikke blev diskvalificeret, endte det med en syvendeplads.

Forhåbentligt er der mere held i sprøjten på fredag.

De 33 danske triatleter i Ironman 70.3 Dubai 2017

Foruden Martin Jensen, er der hele 32 danske triatleter til start i Dubai på fredag. Vi har listet dem alle herunder med deres startnumre, så de nemt og hurtigt kan følges i liveresultaterne.

I søndags skrev vi i øvrigt en artikel om, at det nu bliver nemmere at følge Ironman-stævnerne fra mobilen. Det kan du læse mere om her.

Startskuddet lyder på fredag klokken 07.00 lokal tid, hvilket vil sige, at du skal være lidt af et a-menneske, hvis du gerne vil følge hele racet. Med tidsforskellen til Dubai, går starten nemlig klokken 4.00 dansk tid.

MPro

29, Martin Jensen, Aalborg Tri

M18-24

851, Magnus Elbæk Ditlev
858, Søren Jøhnk

M25-29

157, Martin Peitersen, /tri club denmark
924, Mikkel Thygesen

F30-34

566, Louise Barbesgaard, Abu Dhabi Triathlon Club
734, Mai Lund

M30-34

164, Peter Ryberg Simonsen, /tri club denmark
475, Ronni Paris, TriDubai
972, Mads Bo Christensen
1008, Ronni Jørgensen
1020, Jeppe Lundgren

F35-39

773, Stine Møllebro

M35-39

1081, Claus Andersen
1109, John Carson
1168, Jimmi Jørgensen
1171, Jacob Koch

M40-44

280, Christian Arndt
295, Christian Sohl
429, Thomas Elling, TriDubai
470, Claus Nielsen, TriDubai
565, Rolf Asmund, /tri club denmark
1279, Allan Bak
1295, Jannick Christensen
1350, Rasmus Sammy Haukrogh
1359, Tommas Jensen
1428, Morten Siem Lynge

M45-49

210, Karsten Due, TriDubai
1558, Allan Ronn

M50-54

1598, Lars Brix
1621, Troels Henriksen
1645, Kim Pedersen

M55-59

627, Claus Mulvad Riis, Tritons Triathlon Club

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply