Oven på den enorme succes deltagermæssigt, publikumsmæssigt og afviklingsmæssigt. Er det en stolt borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, der i dag kan offentligøre at Helsingør også i 2018 skal være vært for den kæmpemæssige triatlonbegivenhed KMD IRONMAN 70.3 European Championship.

2.500 glade deltagere, det mest prestigefyldte IRONMAN 70.3 mesterskab i Europa, 50.000 tilskuere langs ruten, de bedste pro-atleter i verden, udsolgte hoteller i hele regionen og et velfungerende samarbejde mellem Helsingør og IRONMAN er en konstellation, der i kulisserne op til forrige weekendens KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2017 er blevet arbejdet hårdt på at fastholde også i 2018, i konkurrence med andre Europæiske byer: 

“Samarbejde er et nøgleord, når arrangementer af dette format skal blive en succes. Derfor er jeg meget glad for, at vi til næste år igen kan byde triatleter fra hele verden velkommen i Helsingør Kommune, og vi sammen igen skal skabe en sportsfest i verdensklasse,” siger Benedikte Kiær og fortsætter:

“Jeg er stolt over, at vi som kommune kan være vært for et arrangement af den kaliber som IRONMAN 70.3 Europamesterskabet er. I år har IRONMAN europamestertitlen kastet et helt unikt stjerneskær over arrangementet og tiltrukket de bedste professionelle triatleter fra hele verden,”

God, bedre, bedst

Muligheden for, at være vært to år i træk er enhver arrangørs drøm: 

“Vi havde fem helt forrygende dage i Helsingør, der kulminerede i søndags med et race på IRONMAN 70.3 distancen uden sidestykke på dansk grund. At få muligheden for at benytte alle de erfaringer til at gøre næste års mesterskab endnu bedre, er alt vi som organisation kan drømme om,” siger Thomas Veje Olsen, direktør for IRONMAN Danmark, der sammen med Benedikte Kiær og Helsingør Kommune har arbejdet hårdt for, at sikre værtskabet endnu engang:

“Der er en masse europæiske byer der står på spring for at byde ind på de helt store IRONMAN mesterskaber. Noget af det man kigger på er om værtsbyerne formår at involvere sig og skabe stor opbakning til IRONMAN 70.3 Europamesterskabet, og der har Helsingør og byens borgere på alle parametre leveret varen.” fortæller Thomas Veje Olsen. 

Samarbejdet mellem Helsingør og IRONMAN skaber stor glæde hos Sport Event Denmark

Hos Sport Event Denmark, der arbejder for at tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark, er der stor glæde over endnu et IRONMAN mesterskab på dansk grund, samt ikke mindst hvordan samarbejdet mellem Helsingør Kommune og IRONMAN er vokset:

“Det er meget positivt at se, hvordan samarbejdet mellem IRONMAN og Helsingør har udviklet sig.” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark og fortsætter: 

“Gennem de seneste syv år har Danmark været vært for mange internationale triatlonevents startende med den årlige Challenge-event i hjertet af København, der senere blev til KMD IRONMAN Copenhagen over bl.a. det netop afholdte ETU EM i Herning og om et års tids ITU VM festival på Fyn. Det er triatlonevents, som alle skaber folkefester og stor aktiv involvering af såvel elitedeltagere som motionister fra ind- og udland. Disse events er et stort plus for udbredelsen af triatlon i Danmark og for øget idrætsudfoldelse og bevægelse.”

Den officielle titel for IRONMAN 70.3 Europamesterskabet til næste år bliver KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply