Ironman Danmark har til Helsingør Kommune sendt en forespørgsel omkring muligheden for at kunne afholde Ironman 70.3 European Championships i Helsingør i 2017.

Ironman Danmarks forespørgsel håndteres lige nu af Helsingør Kommune

Ironman Danmarks forespørgsel er indsendt til Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab i Helsingør Kommune. Håndteringen af Ironman Danmarks forespørgsel om et muligt europæisk mesterskab i Helsingør blev i går debatteret i Helsingørs byråd.

Flere organisationer inde over afviklingen

Såfremt at det europæiske Ironman 70.3 mesterskab skal afholdes i Helsingør i 2017, vil det kræve cirka 400 frivillige fra det lokale foreningsliv. Ironman Danmark står for samarbejdet med det lokale foreningsliv som kommer til at modtage økonomisk kompensation for hjælpen. Det lokale foreningslivs rolle vil være at dække opgaverne som officials og hjælpere.

Udover de 400 officials og hjælpere fra det lokale foreningsliv, søges der om hjælp fra flere forskellige organisationer. Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab i Helsingør Kommune, er i dialog med Sport Event Danmark, Region Hovedstaden, Visit Nordsjælland og Wonderful Copenhagen.

”Vi vurderer IM EM (Ironman 70.3 European Championships, red.) til at være yderst relevant. Region Hovedstaden kan først søges om midler til januar 2017, men jeg forventer at IM EM er oplagt for dem at støtte afhængigt af budget,” udtaler Wonderful Copenhagen.

Ironman Danmark forventer stort udbytte til Helsingør Kommune

I følge Ironman Danmarks forespørgsel til Helsingør Kommune, forventer Ironman Danmark et stort udbytte til Helsingør Kommunes butiks- og foreningsliv.

Til selve arrangementet forventer Ironman Danmark et deltagerantal på 2500 deltagere hvoraf cirka 50 procent forventes at komme fra udlandet. Derudover forventes der at arrangementet tiltrækker 5-6000 triathlon interesserede gæster fra ind- og udland som skal indkvarteres på hoteller og andre overnatningssteder.

Med udgangspunkt i Sport Event Danmarks tal for afholdelse af lignende arrangementer, forventer Sport Event Danmark at arrangementet vil generere en international turismeomsætning på 5 millioner kroner. Baseret på tidligere afholdte 70.3 europamesterskaber i tyske Wiesbaden, forventer Ironman Danmark en turismeomsætning på 5-6 millioner kroner.

Den øgede turismeomsætning skal blandt andet komme fra Ironman Danmarks forventede tilskuerantal på op til 15.000 tilskuere.

Til afholdelsen af Ironman 70.3 European Championships, søger Ironman Danmark 1,3 millioner kroner i støtte.

Op til økonomiudvalget i Helsingør Kommune

Beslutningen om Ironman Danmarks anmodning om Ironmans 70.3 europæiske mesterskab, ligger nu hos Økonomiudvalget i Helsingør Kommune. Mulighederne ser dog rigtigt gode ud for Ironman Danmark.

Såfremt at Økonomiudvalget i Helsingør Kommune godkender anmodningen, skal Ironman 70.3 European Championships afholdes søndag den 18. juni 2017. Udover det europæiske mesterskab, afholder Ironman Danmark også det familievenlige triathlonarrangement 4-18-4 fredag den 16. juni.

Hvis Ironman Danmark får godkendt anmodningen om at kunne afholde europamesterskaberne i Helsingør Kommune den 18. juni, vil det være det andet europamesterskab som afholdes indenfor triathlon i Danmark på en uge. Challenge Danmark afholder nemlig ETU Middle Distance den 10. juni 2017. ETU Middle Distance Championships afholdes i og omkring Herning og består af 1900 meter svømning, 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb.

Leave a Reply