IRONMAN vender tilbage til et slot-baseret kvalifikationssystem for professionelle, gældende for både IRONMAN World Championship og IRONMAN 70.3 World Championship. Det sker fra og med kvalifikationsperioden til Kona og 70.3 VM 2019.

Nok meget få havde set det komme. Men det ser ud til at IRONMAN nu har fundet en måde at håndtere de problemer på, som debatten omkring antallet af pro-herrer og pro-kvinder i Kona har medført.

For i 2019 vil der ikke længere være et KPR (Kona Points Ranking)-system, eller sågar et 70.3 rankingsystem. I hver fald ikke med henblik på kvalifikation til enten 70.3 eller 140.6 VM. Fremover vil de professionelle triatleter nemlig skulle kvalificere sig under samme vilkår som age grouperne.

Nemlig ved at konkurrere sig til startpladser gennem en topplacering i et enkelt race.

– Ændringerne stemmer overens med det globale age group-system. Kvalifikationspladserne bliver tilgængelige i alle 70.3 og fulddistancestævner i pro-kalenderen, lyder det fra IRONMAN.

– Præcis ligesom hos age grouperne, bliver antallet kvalifikationspladser udloddet i forhold til antallet af pro’ere til start i det enkelte race.

Åbner op for flere kvinder i pro-rækkerne

Set i forhold til de traditionelle tal der er at finde i pro-rækkerne i alverdens IRONMAN-stævner, vil det betyde, at der kommer til at være flere pro-atleter til start i Kona i forhold til kvinder. Sidste år var der i Kona 697 kvinder til start, imens der var 1761 herrer.

Ifølge IRONMAN vil der være 100 pro-pladser tilgængelige i Kona, hvilket stemmer meget godt overens med de hidtige antal pladser.

Til gengæld åbnes der – med baggrund i 70.3 VMs nye todages-format – op for i alt 170 pro-triatleter fordelt over de to dage.

Og så skaffer vinderen af 70.3 World Championship sig automatisk en invitation til Kona samme år.

IRONMAN: Det hylder vores mestrer

Efter et flerårigt eksperiment med rankingsystemet, ser det dermed ud til at IRONMAN bevæger sig tilbage til det originale system, hvor en IRONMAN-sejr gav adgang til Kona.

– At slutte på toppen af podiet eller i et IRONMAN 70.3 event, er en stor ting. Og som belønning for det, skal være en plads ved vores VM-events, fortæller Andrew Messick, CEO hos IRONMAN.

– Vores returnering til slot-systemet, hylder vores mestrer og IRONMAN-værterne over hele kloden. Og det ændrer fokusset direkte tilbage til de store præstationer på raceday. Hvis du vinder er du automatisk med, så atleterne behøver ikke længere at regne på hvordan de skal planlægge deres konkurrenceskema for at kvalificere sig.

Det nye kvalifikationssystem starter den 9. september 2018 for Kona. Det sker i IRONMAN Wisconsin og IRONMAN Wales. Til gengæld starter det nye kvalifikationssystem til 70.3 VM 2019 i Nice, den 8. juli 2018 i IRONMAN 70.3 Jonkoping og IRONMAN 70.3 Ecuador.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply