På søndag bliver der kørt det traditionsrige ørkenrace Ironman Arizona med udgangspunkt i Tempe, sydøst for Phoenix. Tre danske triatleter er til start, og foran dem, venter et race på en rute, som betegnes som én af de hurtigste Ironman-ruter i kalenderen. Til gengæld forudses det, at danskerne Anders Eriksen, Mikkel If Hansen og Jan Finkas, kommer til at få en relativ varm dag på kontoret.

En hurtig og tilskuervenlig rute i vente

Ruten i Arizona er yderst publikumsvenlig rute, hvor publikum særligt på cykelruten, får mulighed for at se atleterne op til flere gange. Noget som hører til sjældenhederne på så lange distancer.

Svømningen er en søsvømning i Tempe Town Lake og tager deltagerne ud på en enkelt omgang af 3800 meter. Deltagerne bliver sendt afsted én efter én, og deres respektive starttider, registreres så snart de har passeret tidtagningsmåtten.

Cykelruten tager atleterne en tur fra centrum af Tempe og ud på en ørkentur, hvor der er vendepunkt på toppen af en cirka seksten kilometer lang stigning. En stigning som ikke er stejl, men som stiger gradvist gennem de seksten kilometer. Efter vendepunktet, vender deltagerne igen næsen tilbage mod Tempe, indtil de igen når vendepunktet tæt ved skiftezonen. Hver omgang er knap 60 kilometer lang og de tre danskere, vil derfor skulle gennemkøre ruten tre gange. Alt i alt, byder cykelruten på 875 højdemeter.

Det afsluttende marathon foregår på en rute rundt om Tempe City Lake og Papago Park i centrum af Tempe, med kun et par småbakker undervejs. I alt skal de deltagende atleter løbe to omgange, men da der undervejs er flere hot-points hvor løberuten krydser hinanden, er også løberuten yderst tilskuervenlig.

De danske deltagere i Ironman Arizona 2016

Oprindeligt skulle professionelle Michelle Vesterby have været til start i Arizona, men hun har i stedet valgt at bruge Ironman Cozumel om en uges tid, til at validere sit Kona-slot. Til gengæld vil altså tre andre danskere være til start.

Startskuddet til Ironman Arizona 2016 lyder på søndag klokken 6.40 lokal tid, hvilket altså vil sige, at starten går klokken 14.40 dansk tid.

Skulle du være interesseret i at følge de danske atleter i Arizona, kan du se deres startnumre herunder.

M30-34

672, Anders Eriksen
827, Mikkel If Hansen

M50-54

2801, Jan Finkas

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply