Når København og Helsingør til sommer er vært for henholdsvis KMD IRONMAN Copenhagen og KMD IRONMAN 70.3 European Championship er der ikke bare tale om henholdsvis verdens største IRONMAN målt på deltagere og det mest prestigefyldte IRONMAN triatlonmesterskab på dansk grund nogensinde. Det er er lykkedes IRONMAN Danmark, at gøre de to store danske IRONMAN races til nogle af de mest internationale i verden, med mere end 50 procent af deltagerne fra udlandet. 

Danmark er er den nation i verden med flest IRONMAN-triatleter per indbygger. Og netop der ligger også årsagen til, at væksten i deltagere er blevet hentet i udlandet.

 – Vi skal være stolte af at Danmark er det land i verden med flest IRONMAN-deltagere per indbygger. Det betyder så samtidigt, at for at kunne vokse og skabe endnu bedre og større IRONMAN konkurrencer i Danmark, så skal det ske gennem vækst i internationale deltagere. Derfor er det selvfølgelig meget bekræftende for vores arbejde, at vi runder hvad jeg godt vil kalde en historisk milepæl for os, siger Frej Elbæk Schjeldal kommunikationschef for IRONMAN i Norden, Baltikum og Polen. 

Til juni er Danmark i Helsingør for andet år i træk, vært for IRONMANs Europamesterskab på IRONMAN 70.3 distancen. Og i august gælder det så kronjuvelen og årets største helt store triatlonbegivenhed KMD IRONMAN Copenhagen, der i 2017 for første gang opnåede status som verdens største mål på deltagere:

 – I 2018 vil vi for første gang have mere end 50 procent udenlandske deltagere til vores to store IRONMAN-race. Dermed er de danske IRONMAN blandt de mest internationale i verden. Det medvirker til at skabe en helt fantastik international stemning rundt om de store events. Og så giver det selvfølgelig også udsolgte hoteller i såvel København som Helsingør, fortæller Frej Elbæk Schjeldal. 

Vækst i motionstriatlon

Sideløbende med de store IRONMAN stævner, står IRONMAN i Danmark også bag Danmarks største motionstriatlon KMD 4:18:4, der består af 400meter svømning, 18km cykling og 4km løb. Og her er der i 2018 udsigt til ny rekord for deltagere. 

 – Vi har på nuværende tidspunkt dobbelt så mange tilmeldte som på samme tid sidste år. Foruden at KMD 4:18:4 stævnerne er enormt sjove og hyggelige og virkelig får Hr. og Fru. Danmark ud at dyrke triatlon, så er det også en fødekæde af deltagere til de lange IRONMAN distancer i årerne der kommer. Så i forhold til at fastholde Danmarks status som den førende IRONMAN-nation i verden, er KMD 4:18:4-stævnerne særdeles vigtige for sporten, slutter Frej Elbæk Schjeldal.

Leave a Reply