Med de flotte danske resultater ved EM på mellemdistancen i Herning i lørdags, tegner det godt for danskernes muligheder i IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i Helsingør om nu kun seks dage. 

Camilla Pedersen vandt i lørdags ETU Europamesterskabet i Herning og Maja Stage Nielsen tog sølv. I denne uge venter der så endnu et stort og betydningsfuldt stævne ved KMD IRONMAN 70.3 Europamesterskabet i Helsingør, men alligevel håber og tror man hos IRONMAN Danmark, at de to danske kvinder kan blande sig i toppen om 6 dage.

– ​”Set med danske briller, er det utroligt positivt at Camilla Pedersen, efter sit styrt under IRONMAN 70.3 i Barcelona, får ikke bare et helt stævne i benene, men at hun tilmed går hen og vinder. Det er jo helt, helt fantastisk og super flot og fedt for både Camilla og dansk triatlon. Det viser, at Camillas form er rigtig god, og det skal den også være for at kunne blande sig i topstriden til KMD IRONMAN 70.3 European Championship,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef for IRONMAN i Norden, Polen og Baltikum, under en kort snak forud for Helsingør den 18. juni.

En stor joker i sølvmedaljevinder Maja Stage Nielsen

Det er ikke kun Camilla Pedersens sejr der vækker glæde hos IRONMAN. Maja Stage Nielsens sølvmedalje tegner ligeså positivt for nogle store danske resultater i den kommende weekend.

– “Maja har præsteret godt længe, og med andenpladsen viser hun, at det ikke er tilfældigt at hun har leveret gode resultater det sidste års tid. Og det må det give stor selvtillid at præsterer så flot og godt på hjemmebane lige op til KMD IRONMAN 70.3 Europamesterskabet,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal forventningsfuldt og fortsætter:

– “For Maja Stage Nielsen gælder det desuden, at hun allerede er kvalificeret til VM på Hawaii, og ikke skal jagte point. Så hun får chancen for at måle sig med nogle af bedste i verden og bare give alt hun har i en briste eller bærestrategi.”

Opfordrer tilskuerne til at give danskerne vinger

Med nogle af verdens største internationale tri-navne i Helsingør, vil konkurrencen om medaljer være endnu større end i Herning. Så skal Danmark have medaljer til IRONMAN 70.3 Europamesterskabet, får de danske deltagere, hvor de største forhåbninger knyttes til Camilla Pedersen, Maja Stage Nielsen og ikke mindst Helle Frederiksen der har EM i Helsingør som sit helt store sæsonmål, brug for alt den støtte de kan få.

Og det håber og opfordrer IRONMAN til at tilskuererne vil give.

– “Det er ganske skræmmende konkurrenter de danske kvinder skal op i mod, hvor eksempelvis britiske Emma Pallant har været uhyggelig stærk i år. Så jeg vil virkelig opfordre tilskuererne i Helsingør på næste søndag, til at gøre deres yderste for, at give de danske kvinder ekstra vinger,” slutter Frej Elbæk Schjeldal.

KMD IRONMAN 70.3 European Championship køres i Helsingør den 18. juni.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply