KMD IRONMAN Copenhagen flytter alle sine større aktiviteter til Ofelia Plads til 2018-udgaven af IRONMAN-racet, der i 2017 var verdens største. Dermed skabes der, over intet mindre end seks dage, en stor triatlon-by i hele området ved Det Nye Skuespillerhus og Ofelia Plads. Både over og under jorden indtager IRONMAN området, hvor trialeter fra mere end 60 nationer søndag den 19. august ultimativt krydser målstregen efter at have gennemført 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb.

De seneste år har man som deltager til KMD IRONMAN Copenhagen skulle navigere mellem fire forskellige venues. Sidste år blev det skåret ned til tre og i år er det så, som det længe har været et ønske, lykkedes at samle registrering, IRONMAN Village, cykelskiftezone, målområde og award-ceremoni i én kæmpe stor venue på Ofelia Plads.

Eneste anden venue er svømmestarten på Amager Strandpark, lyder det fra IRONMAN Danmark.

 – Det er noget vi længe har ønsket os. Og takket være godt samarbejde med Københavns Kommune, Jeudan og Foreningen Ofelia Plads er det lykkedes at få alle ender til at mødes, således at de mange tusinde deltagere fra mere end 60 forskellige nationer får et helt centralt referencepunkt midt i København, fortæller Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationscehf for IRONMAN, der håber at det vil være med til at gøre oplevelsen endnu bedre for deltagerne.

 – KMD IRONMAN Copenhagen er i forvejen kendt for at være en af verdens største IRONMAN(-konkurrencer, red.). Folk kommer selvsagt for at gennemføre den ikoniske IRONMAN-distance, men de kommer også for at opleve København. Ved at vi nu har samlet alt der kan samles på ét sted, lige midt i byen, med udsigt til Operaen på den ene side og Det Nye Skuespillerhus og Amalienborg på den anden, så fås det i min optik ikke bedre noget sted i verden, siger Frej Elbæk Schjeldal.

Hos IRONMAN Danmark, forventes det også at Københavnerne positivt vil kunne mærke, at flere af aktiviteterne flyttes ind til byen.

 – I forhold til afspærringer mv. så kommer Københavnerne ikke til at mærke det er anderledes end sidste år. Det betyder med andre ord ikke, at vi spærre mere af. Der hvor man vil kunne mærke det, er forhåbenligt at indre-by og hele området langs Langelinie og Nyhavn bliver fyldt med triatler og deres familie og venner. Sagt med et stort smil på læben, så bliver indre-by lidt mere fit de her seks dage i august, slutter Frej Elbæk Schjeldal.

IRONMAN Danmark har netop præsenteret ruter til KMD IRONMAN Copenhagen 2018. De findes her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply