ITU har pålagt 10 måneders karantæne til to kinesiske triatleter efter to positive dopingprøver i Weihai ITU Long Distance Triathlon Series 2016. De er begge testet positive for Hydrochlorothiazide (HCTZ).

Sagen er endnu et eksempel på hvor forsigtig man er nødt til at være omkring hvad man fylder i sit system. ITU har tildelt to kinesiske triatleter en karantæne på 10 måneder hver, efter at de begge er blevet testet positive i Weihai ITU Long Distance Triathlon Series i september sidste år. Atleterne – Hao Miao og Liwei Sun – sluttede som henholdsvis nummer fire og fem i racet, men er siden blevet diskvalificeret på baggrund af deres positive in-competition tests der viste spor af Hydrochlorothiazide (HCTZ).

Begge atleter var i stand til at bevise at HCTZ var kommet ind i kroppen “som et resultat af indtagelsen af fruktose-slik, der er blevet brugt som et tilskud af kulhydrater.” Seks beholdere af tilskuddet blev efterfølgende analyseret, og to af de seks beholdere viste “et tydeligt tegn på at indeholde HCTZ”.

Det er dermed blevet konstateret af ITU at “de to atleter ikke har været vidende om at de har overtrådt anti-doping reglerne,” men fordi det er “den individuelle atlets eget ansvar hvad de indtager,” er det blevet besluttet at tildele hver af de to atleter en karantæne på ti måneder. Deres udelukkelse slutter den 30. august 2017.

– “Ovenpå denne sag, vil ITU gerne påminde alle atleter om at de skal være opmærksomme på alt de indtager. Særligt kosttilskud,” advarer ITU i en pressemeddelse omkring sagen.

Hvorfor de to kinesiske triatleter bliver offentliggjort ved navn, når en britisk triatlet – der i øvrigt ikke blev idømt en karantæne – ikke bliver det efter en positiv dopingprøve i ITU Grand Final i Cozumel sidste år, skal det så til gengæld være svært at svare på. Klart er det dog at begge sager bliver forklaret med ubevidst indtag af et eller flere forbudte stoffer.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply