På trods af regnvejr, blev der i dag kørt Marcus Triathlon i Randers som en del af DM Tri Ligaen for age groupere. På trods af sin status som age group-race, var det dog professionelle Jens Petersen-Bach der overbevisende vandt herrernes race, imens Heidi Thranum næsten ligeså overbevisende sejrede hos kvinderne.

I herrernes race var det ellers Mads Larsen (Aalborg Triathlon Klub) der var første mand oppe af vandet, dog med hele top ti kun lidt over ét minut efter sig. Den senere vinder Jens Petersen-Bach (MSI Pro Tri) kom op af vandet 18 sekunder efter Larsen, og dén margin skulle det ikke tage lang tid at lukke ned under de 24 kilometer cykling.

Petersen-Bach buldrede derudaf i en fart væsentligt højere end alle andre, og det betød at han i T2 havde opbygget en føring på knap 2,5 minut til nærmeste konkurrent, Mads Larsen der som bekendt førte feltet op af vandet.

Med et hul på 2,5 minut der skal lukkes på kun 5 kilometer, var det dermed allerede her tydeligt at det var Jens Petersen-Bach der skulle tage sejren. Og sådan blev det, selvom der bagfra blev kæmpet hårdt mod hinanden om de resterende podieplaceringer.

Bastian Peitersen (Odense Triathlon Klub) løb sig fra tredjepladsen og op på andenpladsen, imens Oliver Martinussen (Kolding Triathlon Klub) bragede op gennem top 10 på de afsluttende 5 kilometer løb, da han løb sig op fra syvendepladsen i T2 til tredjepladsen på målstregen. Bastian Peitersen og Oliver Martinussen kom i mål henholdsvis 2:45 og 3:55 efter Jens Petersen-Bach.

I kvindernes race nappede Heidi Thranum (Aalborg Triathlon Klub) en næsten ligeså suveræn sejr, da hun henviste de nærmeste konkurrenter til de sekundære placeringer med 1:40 og derover.

Det var sandeligt også Thranum der ikke overraskende førte an på svømningen og var første kvinde til at forlade vandet, men hun fik dog hård modstand fra Heidi Kjær Mikkelsen (Team Triathlon Herning) på cyklen, hvor absolut ingen havde ligeså stærke cykelben som herninggenseren.

Mikkelsen overtog undervejs på cykelruten føringen og var dermed første kvinde til at sætte sine fødder i løbeskoene, men kun 22 sekunder senere fulgte Heidi Thranum trop – og hun havde altså fart på.

Kun få hundrede meter skulle der løbes før Thranum havde generobret føringen, og så blev hun aldrig fanget igen. Heidi Thranum vandt dermed kvindernes race, imens Heidi Kjær Mikkelsen løb over målstregen på en velfortjent andenplads.

Bagfra blev der også givet den gas i kampen om det sidste podietrin, og her viste Maria Buchvoll (Aalborg Triathlon Klub) sig som den stærkeste ved at løbe sig op fra femtepladsen til tredjepladsen på de afsluttende fem kilometer løb.

Resultater Marcus Triathlon 2017 – 6. afdeling af DM Tri Ligaen for age groupere

Herrer

1 Jens Petersen-Bach, MSI Pro Tri, 1:04:41
2 Bastian Peitersen, Odense Triathlon Klub, 1:07:26
3 Oliver Martinussen, Kolding Triathlon Klub, 1:08:36
4 Mads Larsen, Aalborg Triathlon Klub, 1:09:51
5 Anders Winkler Pedersen, Odense Triathlon Klub, 1:09:52

Kvinder

1 Heidi Thranum, Aalborg Triathlon Klub, 1:16:28
2 Heidi Kjær Mikkelsen, Team Triathlon Herning, 1:18:09
3 Maria Buchvoll, Aalborg Triathlon Klub, 1:24:16
4 Sanne Lassen, SIGMATRI, 1:27:23
5 Charlotte Bjørlig, SIGMATRI, 1:27:58

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply