Der blev i dag afholdt Frederiksværk Stålsprint i og omkring Frederiksværk med udgangspunkt i Frederiksværk Marina. Dagens sprintdistance stod på 500 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb.

Joachim Weel Rosbo og Camilla Lind vindere af Frederiksværk Stålsprint

Det var Joachim Weel Rosbo (Kaiser Sport / Bagsværd Atletik Club) og Trine Poulsen (Handy Heller ApS) som løb med sejren i henholdsvis herre- og dameklassen.

Herrernes race i Frederiksværk Stålsprint

Allerede fra startskuddet gik til de 500 meter svømning i Frederiksværk Marina, viste Joachim Weel Rosbo at han var kommet for at vinde Frederiksværk Stålsprint. Han tilbagelægger de 500 meter svømning i tiden 8:15, hvilket er tre sekunder hurtigere end næste mand på land, Nicklas Andersen. Tredje mand på land, Kasper Koch, kommer op af vandet yderligere 39 sekunder efter.

Også på cyklen viser Rosbo at han er mødt op til dagens stævne med gode ben. Med sin cykeltid på dagens 20 kilometer på 33:23 (inklusiv T1 og T2), udbygger han sit forspring gevaldigt til sine nærmeste forfølgere.

Bagved Rosbo sker der dog ting og sager. Undervejs kommer Koch bagfra og overtager Andersens andenplads. Men der går ikke længe før Mikkel Nielsen kommer bagfra med god fart og indhenter først Andersen og derefter Koch. Kort tid efter kommer også Rasmus Jørgensen (Trinord) flyvende og skubber Koch og Andersen ud fra podiepladserne. Mikkel Nielsen ankommer i T2 på en andenplads og tager hul på det afsluttende løb med knap et minut ned til Jørgensen og 1:45 op til Rosbo på førstepladsen.

Med Rosbos gode forspring kan han allerede lugte sejren ved udgangen fra T2. Det bliver da også ham som løber sejren hjem i Frederiksværk Stålsprint med et løbesplit på 18:20 og en tid i mål på 0:59:59. Bagfra er Rasmus Jørgensen dog ikke færdig med at give den gas og løber dagens hurtigste løbetid på kun 16:59. Jørgensens hurtige løbetid bringer ham op på dagens andenplads med den samlede tid på 1:01:20. Han skubber dermed Mikkel Nielsen ned på tredjepladsen. Nielsen løber de fem kilometer på 18:28 og noterer sig en samlet tid på 1:01:52.

Kvindernes race i Frederiksværk Stålsprint

Hos kvinderne viste svømningen sig at være meget mere jævnbyrdig end hos herrerne. Første kvinde på land var Trine Poulsen i tiden 9:20. Kun ni sekunder senere træder Sanne Philipsen op af vandet og yderligere otte sekunder senere, lander Sanne Bergholt Ravn (KTK86) i T1.

På cyklen skyder Poulsen en fart som ingen af de andre kvinder kan være med på. Hun tilbagelægger dagens 20 kilometer cykling i tiden 34:52 (inklusiv T1 og T2) og har dermed skabt sig et kæmpe forspring i T2. Philipsen kan slet ikke være med på tempoet på cyklen og bliver indhentet af både Ravn og Camilla Lind Melskens undervejs. Ravn kører cyklen ind i T2 som anden kvinde i tiden 37:18. Melskens kørte sig på cyklen op på tredjepladsen og ankom i T2 i cykeltiden 37:41.

Da Trine Poulsen løber ud af T2 og tager hul på de afsluttende fem kilometer løb, er det med et forspring på 3:13 til Ravn som nærmeste konkurrent. Poulsen hviler dog alligevel ikke på laurbærene og løber dagens hurtigste kvindelige løbesplit på 18:03. Den hurtige løbetid giver Poulsen en samlet tid på 1:01:57.

Melskens prøver ihærdigt at indhente Ravn i løbet af de afsluttende fem kilometer løb. Desværre for Melskens var det lige ved og næsten. På målstregen mangler hun kun syv sekunder for at nå op til Ravn som slutter på andenpladsen i tiden 1:09:33. Melskens tager tredjepladsen med sin løbetid på 21:55 og en samlet tid på 1:09:40.

Det må derfor siges at dagens to vindere til Frederiksværk Stålsprint, var ganske suveræne i deres præstationer.

Resultater Frederiksværk Stålsprint 2016

Herrernes podie

1 Joachim Weel Rosbo, Kaiser Sport / Bagsværd Atletik Club, 0:59:59
2 Rasmus Jørgensen, Trinord, 1:01:20
3 Mikkel Nielsen, 1:01:52

Kvindernes podie

1 Trine Poulsen, Handy Heller ApS, 1:01:57
2 Sanne Bergholt Ravn, KTK86, 1:09:33
3 Camilla Lind Melskens, 1:09:40

Dagens øvrige resultater fra Frederiksværk Stålsprint kan læses på Lap.io her.