Det gik ikke helt som det skulle for Jonathan Brownlee i Grand Final i Cozumel sidste år. Før startskuddet lød, var han nummer to i World Series, og for at blive verdensmester, skulle han vinde finalen og så skulle den førende Mario Mola, blive nummer fire eller dårligere. Og sådan så det faktisk ud til at blive, da Maria Mola var fanget langt bagude og Jonathan Brownlee havde lagt sig alene i front med kun én kilometer tilbage.

Men så skete det vanvittige. Jonathan nærmest kollapsede 200 meter fra målstregen og blev båret resten af vejen til målstregen af sin bror, Alistair. Og så røg den VM-titel. Men i den kommende sæson, håber den engelske verdensstjerne, at han lykkes med at vinde VM-titlen for anden gang i karrieren.

Tror at World Series kommer til at ænde sig

2017 bliver året, hvor Jonathan Brownlee, skal stå på helt egne ben i World Triathlon Series. Det er nemlig ikke mere end to måneder siden, at vi her på Pastaparty.dk, kunne skrive, at storebror Alistair, vil bruge de næste to år på, at gå efter en eventuel Kona-sejr. Samtidigt har Javier Gomez også annonceret, at han i de næste par år vil prøve at konvertere til de længere distancer.

Både Javier Gomez og Alistar Brownlee, har stensikkert været med til, at præge hver en afdeling de stillede op i, i World Triathlon Series. Faktisk er det nok de to, der sammen med Jonathan Brownlee, stort set har skabt hvert et race.

Derfor er det også en spændt Jonathan Brownlee, der nu ser frem til, at finde ud af hvordan World Series kommer til at se ud, uden brormand Alistair og rivalen Gomez.

– “Det bliver helt anderledes. Jeg har konkurreret de sidste seks år med Alistair (Brownlee, red.) og Gomez (Javier Gomez, red.) og de har været meget konkurrencedygtige. De har skabt udviklingen i hvert et stævne. Der har været hurtig svømning og cykling, og små grupper er sluppet afsted både på svømningen og cyklingen. Forhåbentligt kommer det ikke til at ændre sig,” fortæller Jonathan Brownlee i et interview med Danny Mills fra HUUB Design.

Jonathan Brownlee: Jeg håber at blive verdensmester

Jonathan Brownlee er, sammen med sin storebror, vel nok én af de mest komplette triatleter der findes. Han er altid at finde i fronten på svømningen, angriber ofte på cyklen og afgører derefter det hele på løbet.

Hvad der bliver spændende at se, er, hvad der kommer til at ske, når nu hverken Alistair Brownlee eller Javier Gomez er med som konkurrenter. Der findes stadigvæk store konkurrenter som Mario Mola, Richard Murray og Henri Schoeman, så at skulle løbe med VM-titlen i den kommende sæson, er langtfra sikkert.

Derfor ved Jonathan Brownlee også godt, at han er nødt til at være i absolut topform, hvis han skal stå med VM-trofæet, når World Triathlon Series 2017 slutter i Rotterdam til september.

– “Jeg ser frem til en ny måde at konkurrere på, og forhåbentligt være i så god form, jeg overhovedet kan være i de bedste år i min karriere. Jeg håber at blive verdensmester. Det er klart, at jeg kun var 200 meter fra at blive verdensmester i Cozumel, men der ødelagde jeg det selv,” fortæller Jonathan Brownlee, med hentydning til, da han kollapsede 200 meter før målstegen i Cozumel.

– “Året efter OL, er altid et interessant år. Nogle ting vil ændre sig, men når dagen er omme, er det stadig at svømme, cykle og løbe.”

Jagten på sin anden WTS-sejr i karrieren

Skulle Jonathan Brownlee gå hen og vinde det samlede verdensmesterskab i den kommende sæson, vil det være anden gang i hans karriere. Første gang det skete, var i 2012, da han slog Javier Gomez med kun 90 point og Dmitry Polyanski med mere end 1100 point.

Udover den samlede sejr i 2012, har Jonathan Brownlee tre sølvmedaljer (2016, 2013 og 2011) og én bronzemedalje (2014) med sig i bagagen.

Selvom det ser ud til, at Jonathan Brownlee bliver fri for både sin storebror og Javier Gomez i World Series, betyder det dog ikke, at de ikke kommer til at stille op imod hinanden i den kommende sæson. Begge Brownlee-brødre og Javier Gomez har nemlig skrevet under på en kontrakt med en ny superliga i international triathlon, hvilke du kan læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply