Med baggrund i IRONMANs kvalifikationsregler til IRONMAN World Championship, er der nu en reel mulighed for at britiske Alistair Brownlee kan tage både OL-guld og Kona-sejr i 2020.

For nogle måneder siden, annoncerede IRONMAN nemlig at de ændrer kvalifikationsreglerne til IRONMAN World Championship i Kona, Hawaii. IRONMAN går nemlig tilbage til den gamle model, hvor en IRONMAN-sejr automatisk indløser en billet til det legendariske race i Kona.

Samtidigt har Alistair Brownlee annonceret at han indenfor få år gerne vil stå med en Kona-sejr i hånden, samtidigt med at han ikke helt vil give slip på ITUs kortdistancescene.

Med de to ting in mente, åbner der sig dermed en mulighed for at briten kan komme til at stå med begge sejre i hånden i 2020.

Med en tidligt IRONMAN-sejr i slutningen af 2019, kan Alistair Brownlee nemlig hurtigt sikre sig sin billet til Kona og derefter koncentrere sig 100 procent på at gøre sig klar til OL i Tokyo, der traditionelt set afvikles i august måned.

Skulle det lykkes Alistair Brownlee at tage både OL-guld og Kona-guld i 2020, vil det ikke bare være Brownlees tredje olympiske guldmedalje i træk. Så vil det også være første gang i historien, at en triatlet vinder OL-guld og vinder i Kona samme år.

Og muligheden er der bestemt. Som sagt kan Brownlee med en tidlig IRONMAN-sejr sikre billetten til Kona, hvorefter han har god tid til at opbygge den høje fart der kræves for at vinde OL.

Efter OL vil Brownlee så have ikke mindre end to måneder til at opbygge sin udholdenhed til at kunne udholde de 3800 m svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb på lavaøen i Stillehavet i oktober.

Og reelt set, burde disse to måneder være nok, når blot farten allerede er i benene. Og det må den så sandeligt være, hvis han skulle gå hen og nappe sin tredje OL-guldmedalje i træk.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply