Den danske Ironman og Ironman 70.3 verdensmester, Katrine Amtkjær Nielsen, havde oprindeligt meldt afbud til weekendens Ironman 70.3 Xiamen. For et par uger siden, styrtede hun nemlig på sin cykel og slog både hovedet og sin ene skulder. Hun nåede dog alligevel, med meget lidt træning, at blive klar til søndagens kinesiske halve ironman – og så lykkedes det hende endda også at vinde. Men det var ikke en dans på roser, fortæller hun selv.

Vi har fået en kort kommentar fra Katrine ovenpå sejren.

Sæsonen var sat på hold

Det er ikke mere end et par uger siden, at Katrine Amtkjær Nielsen offentliggjorde på sin Instagram-profil, at hendes sæson var sat på hold, på grund af et cykelstyrt. En kat var løbet ud foran hende, da hun var på vej hjem fra træning, og det resulterede i et styrt, hvor både hoved og skulder blev ramt.

– “I søndags blev min sæson sat på hold, da en kat blev fanget i mit forhjul og fik mig til at styrte… Endnu engang på mit hovede. CT-scanningen viste ingen tegn på hjernerystelse og jeg føler mig meget heldig, at jeg slap fra styrtet med en øm krop og nogle blå mærker,” skrev Katrine på sin Instagram-profil den 25. oktober.

Katrine Amtkjær Nielsen: Ingen nydelse

På trods af sit cykelstyrt, nåede Katrine heldigvis at blive klar til 70.3 Xiamen. Men på trods af sejren, så var det absolut ikke en dans på roser undervejs. Manglende træning op til raceday, fjernede nemlig alt nydelse for den stærke jernkvinde.

– “Føj! I fremtiden racer jeg kun, hvis der ligger træning forud for konkurrencen. Ingen nydelse,” fortæller Katrine et par timer efter, at have krydset målstregen i Xiamen, som vinder i F35-39.

Men når nu en atlet, som normalt lægger utroligt mange timer i træningen hver uge, fortæller at hun knap har trænet. Hvor meget træning har der så reelt været tale om? Ifølge Katrine selv, beløber det sig måske kun op i fem timer siden sit cykelstyrt.

– “Jeg har trænet ganske lidt. Måske samlet fem timer og kan vist konkludere, at vandfølingen var forsvundet. Cykling gik godt, men løbet var en joke. Jeg led fra kilometer ét! Det gider jeg ikke igen,” fortæller Katrine med et stort – men alvorligt – smil.

Tid til off-season

Med gårsdagens sejr, er da der nu heller ikke mere planlagt i Katrines kalender, for denne sæson. Hun går nu på off-season og det har hun tænkt sig at gøre med manér. Faktisk var hun allerede i gang med at tage ordentligt hul på vinterhalvåret, da vi fangede hende til en kommentar.

– “Nu er der off-season og jeg er på vej mod McDonalds as we speak,” slutter Katrine Amtkjær Nielsen.

Fokus på at forsvare sine VM-titler i 2017

Katrine har da også alt mulig grund til at gå glad og stolt på off-season. Udover sejren i Xiamen, blev hun i oktober Ironman verdensmester i Kona – og før dét, vandt hun også sin age group i Ironman 70.3 World Championship i Mooloolaba, ligesom hun sikrede sin Kona-billet med en sejr i Ironman Klagenfurt og også sejrede i både Ironman 70.3 Taiwan og Vietnam.

Men selvom Katrine nu går på off-season, så er store dele af 2017-sæsonen allerede planlagt. I et interview med hende ovenpå sejren i Kona, løftede hun sløret for lidt af planerne for den kommende sæson, hvor fokus naturligvis vil ligge på at forsvare de to VM-titler, ligesom hun vil køre en del af de nye stævner i Kina.

– “Jeg er så småt ved at planlægge sæson 2017. Her kommer VM i halv og hel jo til, at fylde meget i anden halvdel af året. I første del skal der nok fokuseres på de mange nye races i Kina. Og så har jeg et hurtigt race i Europa i tankerne, men der skal brikkerne lige falde på plads,” fortalte Katrine dengang.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply