Christiansborg Slotsplads skal gennemgå en større ombygning i forbindelse med øget terrorsikring. Det betyder at Danmarks største endags sportsbegivenhed KMD IRONMAN Copenhagen i forbindelse med femårsjubilæums udgaven 20. August 2017, får ny rute, nyt målområde og ny transition zone på Ofelia Plads lige ved Det Kongelige Teaters nye skuespillerhus og overfor Operaen.

De flere tusinde atleter og mere end 200.000 tilskuere til KMD IRONMAN Copenhagen skal i 2017, der er fem års jubilæum for IRONMAN konkurrencen, forberede sig på flere markante ændringer på ruten:

“Vi er på den ene side lidt kede af, at skulle forlade Christiansborg Slotsplads som har været vores målområde gennem alle årerne. Omvendt får vi nu muligheden for, at justerer dele af ruten samt skabe en gigantisk folkefest på Ofelia Plads lige ved Skuespillerhuset, hvor vi ikke bare får målområde men også skiftezone fra cykel til løb, hvilket skaber et enormt tryk med mange, mange tusinde tilskuere netop der og hvem ved, måske bliver vi så glade for det, at vi får lyst til at blive, men det kigger vi på bagefter,” fortæller Thomas Veje Olsen, direktør for KMD IRONMAN Copenhagen.

Svømmeruten i dette års IRONMAN Copenhagen

Vil være verdens største målt på tilskuere

KMD IRONMAN Copenhagen har i år fem års jubilæum og er vokset til, at være en af verdens fem største IRONMAN med langt over 200.000 tilskuere langs ruten og udsolgt hvert år med deltagere fra mere end 50 forskellige nationer. På langsigt er målet at blive verdens største målt på tilskuere:

“IRONMAN VM på Kona, Hawaii vil altid være ikonisk, det er det alle triatleter drømmer om og som man kan kvalificere sig til via KMD IRONMAN Copenhagen. Men målt på antal tilskuere og stemningen der omgiver IRONMAN konkurrencen i København, mener vi det er realistisk at vi ikke bare bliver én af verdens største, men indenfor et par år bliver verdens største IRONMAN. Her giver den ny rute og et nyt målområde os mulighed for at teste nogle ting, så vi hele tiden bliver bedre i forhold til afviklingen og oplevelsen du får som deltager og tilskuere,” siger Thomas Veje Olsen, der slår fast at ambitionen om, at blive verdens største IRONMAN ikke kan føres ud i livet, uden godt samarbejde med København og byens borgere: 

Cykelruten ligner næsten sig selv fra tidligere år.

“Vi har et utrolig godt samarbejde med Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen, dertil kommer at byens borgere hvert år er med til, at skabe den fantastiske stemning der er blevet essensen af den oplevelse deltagerne får når de gæster København. Det er vi uhørt taknemmelige og glade for. Den relation mellem os som arrangører og byen der er vært skal vi sørge for at værne om og udvikle, og det er netop det vi kan bruge dette års ruteændringer og nyt målområde til.”

Fakta om den nye rute

Ændringerne til KMD IRONMAN Copenhagen er blandt andet: 

  • Ny skiftezone (T2) mellem cykel og løb
  • Ny løberute der nu blandt andet tager deltagerne rundt om Skuespillerhuset
  • Nyt målområde på Ofelia Plads
  • Ny afslutning på cykelrute

    Løberuten set noget anderledes ud i år i forhold til tidligere år.

Starten går fortsat på Amager Strandpark og cykelruten er uændret nord for København, hvilket igen i år betyder spærring af motorvejen ved Lyngby, hot spot på Geelsbakke mv. 

Se hele ruten for KMD IRONMAN Copenhagen 2017 her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply