Challenge Family har bekræftet sit yderligere indtog på det amerikanske kontinent. Og det er ikke et hvilket som helst sted. Eventarrangørens nye race på mellemdistancen, kommer nemlig til at foregå på og omkring den berømte Daytona-racerbane.

Meget få kommer nogensinde til at køre race på den amerikanske Daytona-racerbane. Særligt hvis man ikke tilhører den absolutte elite indenfor amerikansk motorsport.

Men fra og med i år, bliver det rent faktisk muligt for triatleter at køre race på selve racerbanen. Og udenom. Den 8. og 9. december 2018, løber det spritnye Challenge Daytona nemlig af stablen for første gang.

Racerbanen kommer til at indgå i ruten

Det er selvsagt ikke samtlige af cykelrutens 90 km der kommer til at foregå på racerbanens knap fem kilometer. I så fald ville det gå hen at blive lidt af et mareridt for både arrangørerne og atleterne.

Men efter at have svømmet 1900 meter i en sø på racerbanens areal, foregår cykelrutens første kilometre på selve banen. Herefter tages deltagerne en tur ud på vejene omkring racerbanen, for til sidst at stille cyklerne i skiftezonen og afslutte de 21,1 km løb på en tilskuervenlig løberute på matriklen.

Challenge Family: Vi ønsker et stærkt og unikt koncept

Spørger man Zibi Szlufcik der er direktør i Challenge Family, har valget af Daytona International Speedway som et racevenue, været ganske enkelt.

– Vores mål har altid været ganske simpelt: At skabe en verdensomspændende triathlon-serie i høj kvalitet, der tilbyder ganske særlige oplevelser for alle involverede. Vores beslutning med at skabe Challenge Daytona, er kommet efter tusindvis af henvendelser fra både professionelle og age groupere, der ønsker et Challenge-event i USA, fortæller Zibi Szlufcik, CEO hos Challenge Family, i en pressemeddelelse.

– Med baggrund i Challenge Familys gode historie i Nordamerika, ønsker vi kun at komme tilbage til Amerika med et stærkt og unikt koncept, der er ulige noget andet i verden. Daytona International Speedway tilbyder en helt unik mulighed for at amerikansk mellemdistancerace. Det, sammen med de spændende tilhørende events der afvikles henover samme weekend, vil være yderst indbydende overfor alle triatleter og tilskuere, og det vil positionere Challenge Family som et ægte verdensomspændende livsstilsbrand.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply