Med sin store succes på kortdistancescenen i denne sæson, har norske Kristian Blummenfelt nu tænkt sig at udforske hidtil uudforsket terræn. Nemlig mellemdistancen, hvilket kommer til at ske i IRONMAN 70.3 Bahrain.

En samlet sejr i Super League Jersey, overall vinder både lørdag og søndag i samme race og så lige et par podieplaceringer undervejs i VM-serien der samtidigt udmøntede en VM-bronzemedalje.

Det er bl.a. det norske Kristian Blummenfelt har opnået i denne sæson.

Og når det går løs til IRONMAN 70.3 Bahrain den 25. november, så jagter Blummenfelt endnu et topresultat at slutte sæsonen på. Men det skal ikke bare være en podieplacering. Det skal være en sejr.

– Bliver jeg dårligere end nummer to, har jeg virkeligt fejlet. Målet er at vinde, fortæller Kristian Blummenfelt til det norske triathlon-magasin 3atlet.no.

Det bliver Kristian Blummenfelts debut på distancen, da han aldrig tidligere har konkurreret på mellemdistancen. Det betyder også at han pludseligt skal til at konkurrere på en decideret tempocykel, ligesom træningen i den senere tid har været lagt lidt om.

Skal nordmanden vinde, skal han da også virkeligt stille med sit A-game på raceday. Bahrain er kendt for at tiltrække nogle af sportens største stjerner på distancen, og selvom startlisten endnu ikke er offentliggjort, kan vi allerede sige med sikkerhed, at han kommer til at skulle konkurrere mod 70.3 verdensmesteren Javier Gomez.

IRONMAN 70.3 Bahrain er nemlig en del af det såkaldte Triple Crown, der omfatter IRONMAN 70.3 Dubai, IRONMAN 70.3 World Championship og IRONMAN 70.3 Bahrain i samme sæson.

Vinder en atlet alle tre stævner i samme sæson, medfører det en kontant bonus på intet mindre end 1 million amerikanske dollars. Gomez vandt i både Dubai og blev verdensmester, og derfor vil en sejr i Bahrain altså give spanieren en god portion mønt til pengepungen.

Det på trods, så er det fortsat Blummenfelts mål at vinde.

– Han vandt i Dubai og vandt VM. Vinder han også i Bahrain, tager han Triple Crown og får en million dollars i bonus. Min motivation er ikke at ødelægge det for Javier. Jeg vil bare konkurrere mod de bedste, når jeg alligevel skal prøve mig af på distancen. Og det kommer jeg til her. Når Javier kører, så er der større interesse. Og når jeg alligevel skal køre en halvdistance, så vil jeg også køre én der bliver holdt øje med, fortæller Blummenfelt videre til 3atlet.no.

IRONMAN 70.3 Bahrain løber af stablen den 25. november.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply