Der blev i dag kørt KMD 5150 Aarhus med udgangspunkt i Tangkrogen lidt udenfor Aarhus centrum i et fantastisk solskinsvejr. Det lækre danske sensommervejr udnyttede Kristian Broløs til at vinde hos herrerne og Stine Bækgaard Olsen til at vinde hos kvinderne.

Herrernes race i KMD 5150 Aarhus

Klokken 13 i dag lød startskuddet til dette års KMD 5150 Aarhus for herrerne. På menuen stod først 1500 meter svømning, dernæst 40 kilometer cykling og til sidst 10 kilometer løb.

Herrernes svømning

Allerede fra startskuddet gik, bragte en enkelt mand sig i front. Kristian Broløs svømmede sikkert fra de øvrige mandlige deltagere og var første mand på land efter en svømmetid på 19:39. I løbet af dagens 1500 meter svømning, har Broløs skabt sig et forspring på 2:30 til næste mand på land, Nikolaj Boest, som træder ind i T1 i med en svømmetid på 22:06.

Tredje mand på land hos herrerne, blev Maximilian Wittrup som har tilbagelagt svømningen med et svømmesplit på 22:29.

Herrernes cykling

Med et lynhurtigt skifte i T1, er det lykkes Broløs at udbygge sin føring til sin nærmeste forfølger til hele 3:22. Wittrup har ved udgangen af T1 overtaget andenpladsen fra Boest som nu er rykket helt ned på femtepladsen.

Gennem hele cykelruten udbygger Broløs sit forspring til de nærmeste forfølgere. Efter 10 kilometers cykling har Broløs en føring på 4:18 ned til Michael Toftelund som var femte mand oppe af vandet og som nu har overtaget andenpladsen. Jesper Christensen (FFD Kralupy) ligger efter 10 kilometer cykling på en tredjeplads, 4:26 efter den førende Broløs.

Ved tyvekilometermærket har Christensen overtaget Toftelunds andenplads og fortsætter jagten på Broløs som fortsat har en solid føring på 4:15 ned til Christensen.

Efter 30 kilometer cykling er dagens foreløbige top tre placeringsmæssigt uforandret. Broløs og dog nu udbygget sit forspring til Christensen så han nu har et forspring på 4:39. Toftelund, som ligger på dagens tredjepladsen, kæmper hårdt for at holde på Christensen som nu kun har et forspring på 12 sekunder efter 30 kilometers cykling.

Efter 40 kilometers cykling, ankommer Kristian Broløs i T2 som første mand med et cykelsplit på 1:03:02. Bagved har Martin Thomsen (Odder Triathlon Klub) haft tændt op i kedlerne på de sidste ti kilometer. Thomsen har på de sidste ti kilometer kørt sig op fra en femteplads til en andenplads og ankommer i T2 med dagens hurtigste cykelsplit på 1:02:24. At køre dagens hurtigste cykelsplit, er dog ikke helt nok til at indhente den førende Broløs som efter cyklingen har et forspring 4:45 ned til Thomsen.

Tredje mand til at stille cyklen efter dagens 40 kilometers cykling er Jesper Christensen som kommer ind i T2 med et hul på tre sekunder op til Thomsen og 4:48 op til Broløs.

Herrernes afsluttende løb

I T2 lykkedes det Jesper Christensen at tilbagekæmpe sig sin andenplads som samtidigt har tabt yderligere tid til Kristian Broløs. Broløs har ved udgangen af T2 et forspring til Christensen på 4:58 og et forspring på yderligere seks sekunder til Michael Mortensen (Ninjas.dk) som nu ligger på tredjepladsen.

Efter 3,33 kilometer løb fortsætter historien som den har gjort igennem hele stævnet. Broløs udbygger nemlig sin føring i front så han nu er 5:59 foran nærmeste forfølger. Men i modsætning til i starten af dagens afsluttende løb, er det nu Michael Mortensen som er tætteste forfølger. Mortensen har dog ikke et særligt stort forspring til forfølgerne idet nummer to til fem alle er placeret indenfor seks sekunder med Michael Toftelund på tredjepladsen.

Ved 6,66 kilometermærket er stillingen placeringsmæssigt uændret i top tre. Broløs er stadig første mand, mens Mortensen er nærmeste forfølger med 6:34 op til Broløs. Toftelund er her kun fem sekunder efter Mortensen, så selvom sejren ser ud til at være sikker for Broløs, så er der stadig spænding om de sidste to podiepladser. Både Toftelund, Mortensen og Thomsen ligger nemlig indenfor kun 11 sekunder.

I mål er det suveræne Kristian Broløs som løber først over stregen med et løbesplit på 36.35. Broløs har simpelthen bare udbygget og udbygget sit forspring gennem hele racet og vinder med en samlet tid på 2:01:56. I kampen om podiet blev det Michael Toftelund som trak det længste strå og sluttede dagen på en andenplads efter en lang dyst med Michael Mortensen og Martin Thomsen.

Den jagtende Martin Thomsen måtte på de sidste par kilometer se sig selv distanceret af Michael Mortensen som dermed napper dagens tredjeplads. Mortensen slutter kun otte sekunder efter Toftelund, mens Broløs slutter 6:55 foran Toftelund og 7:03 foran Mortensen.

Kvindernes race i KMD 5150 Aarhus

Ligeså suveræn som Kristian Broløs var hos herrerne, ligeså suveræn var Stine Bækgaard Olsen hos kvinderne. Og så lidt til endda. Til forskel fra herrernes race, så endte resultatet lidt mere splittet hos kvinderne. Her følger et referat af kvindernes race i KMD 5150 Aarhus.

Kvindernes svømning

I kvindernes svømning blev der skabt en del spredelse i feltet allerede kort tid efter startskuddet lød. Mathilde Pugholm Hvid (Aarhus 1900 Triathlon) lagde sig alene i front gennem alle 1500 meter svømning og kom op af vandet som første kvinde efter 21:30 i det våde element. Faktisk var Hvids svømmetid så god at den blev dagens andenbedste overall, kun overgået af herrernes vinder Kristian Broløs.

Iben Stougaard (Herlev Tri & Motion) var næste kvinde op af vandet og hun løb ind i T1 med et hul på 1:19 op til Hvid. Yderligere 42 sekunder efter Stougaard ankommer Anna M. Pedersen i T1 efterfulgt af flere andre kvinder med cirka 10 sekunders mellemrum.

Kvindernes cykling

På vej ud af T1 er stillingen stort set uændret i toppen. Anna M. Pedersen har dog tabt meget tid i T1 og er derfor rykket fra sin tredjeplads og ned på en niendeplads. Ny kvinde på tredjepladsen er Monica Ganderup (Aarhus 1900 Triathlon) og hun har et hul på 1:08 op til Stougaard som har et hul på yderligere 1:23 op til Hvid.

Der er dog ikke kørt andet end ti kilometer før Stougaard har indhentet og overhalet den hidtil førende kvinde Mathilde Pugholm Hvid. Ved mellemtiden efter ti kilometer har Stougaard en føring på tre sekunder til Hvid imens Stine Bækgaard Olsen (Tri Club Denmark) kommer cyklende 28 sekunder efter Stougaard.

Kun ti kilometer senere har Stine Bækgaard Olsen overtaget føringen og samtidigt distanceret Stougaard med 53 sekunder. Bækgaard Olsen har virkeligt drejet på gashåndtaget for Hvid er nu bagefter med yderligere 44 sekunder.

Bækgaard Olsen fortsætter resten af cykelturen med at øge føringen ned til de nærmeste forfølgere. Efter 30 kilometer er Stougaard bagefter med 1:58 imens Monica Ganderup, som har overtaget tredjepladsen fra Hvid, er 3:34 efter Bækgaard Olsen.

Selvom Iben Stougaard forsøger at holde afstanden op til Stine Bækgaard Olsen så lille som muligt, fortsætter hun med at tabe tid. Bækgaard Olsen har ved ankomsten til T2 et forspring på 2:59 til Stougaard som samtidigt har et forspring på 1:52 til Ganderup. Det må siges at være ganske overbevisende cykling.

Kvindernes afsluttende løb

Det lykkes Iben Stougaard at hente fem sekunder på Stine Bækgaard Olsen i T2. Hun tager derfor hul på løbet med et hul op til den førende Bækgaard Olsen på 2:54. Monica Ganderup tager hul på dagens afsluttende ti kilometer løb med et hul på 1:51 op til Stougaard og 4:45 op til Bækgaard Olsen.

Kvinderne løber dog kun 3,33 kilometer førend at Bækgaard Olsen har udbygget sit forspring til 4:48 ned til Stougaard. Sejren ser derfor allerede på nuværende tidspunkt ud til at være en realitet for kvinden i front. Stougaard har efter 3,33 kilometer tabt et par sekunder til Ganderup, men umiddelbart er det ikke noget som burde gøre Stougaard nervøs.

Til gengæld har Ganderup ved mellemtiden ved 6,66 kilometer indhentet ret meget på Stougaard således at der nu kun er en afstand på 56 sekunder i mellem de to podiekandidater. Bækgaard Olsen har udbygget sit forspring yderligere så hun nu er 7:22 foran Stougaard.

Det bliver da også Stine Bækgaard Olsen som løber over målstregen som suveræn vinder af dette års KMD 5150 i Aarhus. Bækgaard Olsen bruger 41:14 på at løbe dagens afsluttende ti kilometers løb og løber derfor i mål i en samlet tid på 2:19:00.

På dagens sidste par kilometer lykkedes det Stougaard at øge sit forspring til Ganderup en smule. Iben Stougaard løber derfor i mål som dagens næstbedste kvinde i tiden 2:28:32 og må vente 1:21 før at næste kvinde kommer i mål. Men stik imod hvad det ellers var forventet ved sidste mellemtid, blev det ikke Ganderup som løb over målstregen som tredje kvinde. I stedet blev det Gitte Jacobsen som med dagens næsthurtigste løbesplit løb sig op på tredjepladsen i en samlet tid på 2:29:44

Resultater KMD 5150 Aarhus 2016

Herrernes podie

1 Kristian Broløs, 2:01:56
2 Michael Toftelund, 2:08:51
3 Michael Mortensen, Ninjas.dk, 2:08:59

Kvindernes podie

1 Stine Bækgaard Olsen, Team Compressport / Tri Club Denmark, 2:19:00
2 Iben Stougaard, Herlev Tri og Motion, 2:28:32
3 Gitte Jacobsen, 2:29:44

De øvrige resultater fra KMD 5150 Aarhus 2016 kan findes på Ultimates hjemmeside her.