Det er lykkes Kristian Hindkjær, sammen med sin klub- og træningskammerat fra Aarhus 1900 Elite Triathlon, Kristian Høgenhaug, at flyve under radaren, op til lørdagens Ironman World Championship. Nuvel, vi vidste at de begge var til start og at de nok skulle være hurtige og blande sig i toppen – men resultater er altid svære at spå, når man som Kristian Hindkjær, har været plaget af overbelastningsskader i nogle måneder.

Her får du i hvert fald Kristian Hindkjærs reaktion, ovenpå sin flotte sølvmedalje, i herrernes age group 18-24.

Håb om en topplacering trods skader

Kristian Hindkjær kvalificerede sig til lørdagens race i Kona, gennem en rigtigt flot sølvmedalje, i Ironman Frankfurt i starten af juli. Kona-billetten var sikret. Men til gengæld, rendte Kristian efterfølgende, ind i en række overbelastningsskader.

Og de overbelastningsskader har gjort, at han op mod Hawaii, har haft svært ved at vurdere sin løbeform. Men det tog heldigvis ikke modet fra Kristian, som på startstregen i Kona, havde et håb om en topplacering. Han følte sig til gengæld også lidt usikker på grund af løbeskaderne.

– “Jeg havde et håb om topplacering, men følte mig også ret usikker. Jeg kvallede jo i Frankfurt, hvor feltet også er okay kompetitivt, så der var håb. Det er jo et stærkt felt. Specielt løbet har været lidt en ukendt faktor på grund af lidt overbelastningsskader. Men hey, det er jo ikke anderledes end for alle andre,” fortæller Kristian om tankerne op til raceday.

Målrettede forberedelser

At Kristian Hindkjær skulle besætte det næstøverste podietrin i lørdags, har heller ikke været en total tilfældighed. Han har sammen med træningskammeraten, Kristian Høgenhaug, forberedt sig godt på både udstyret, træningen og forholdende på raceday.

– “Jeg har, sammen med Høgen (Kristian Høgenhaug, red.), forberedt mig rigtigt godt og nørdet. Vi har trukket på alle de erfarne folk vi kunne, forklarer Kristian og fortsætter;

– “Gregers (Rye Christensen, red.) var den vi trak mest på. Han må jo siges at være en erfaren herre. Men generelt sugede vi også bare til os, når vi havde muligheden for det, for at få, så få overraskelser som muligt, når vi kom til raceday.”

Fordel i forberedelserne gennem studiet

Med masser af gode råd fra den erfarne Gregers Rye Christensen, som i øvrigt også har en andenplads fra sidste års Hawaii på CVet, er der kun træning, udstyr og væske- og energiindtaget tilbage at fokusere på. Og særligt ved forberedelserne på væske- og energiindtaget, har de to drenge Hindkjær og Høgen, en fordel.

– “Vi er begge kandidatstuderende på idræt i Århus. Væsketab, hydrering, akklimatisering, energiindtag og nedkølingsstrategier er derfor nogle af de ting, vi har sørget for, at være fuldt opdaterede på,” forklarer Kristian Hindkjær.

Optimerer udstyret bedst muligt som studerende

Og hvad angår udstyret, så er hverken Kristian Hindkjær eller Kristian Høgenhaug, helt bagefter. De optimerer nemlig deres udstyr i det omfang der er råd til.

– “Vi er selvfølgelig udstyrsnørder som alle andre triatleter. Vi sparer selvfølgelig de watt vi kan, med det budget, vi har til rådighed som studerende.

Tilfreds og glad efter en kæmpe oplevelse

Nu er det sådan, at det jo ikke altid er, at man er tilfreds med en sølvmedalje. Nogle gange er guld jo bare bedre. Men for Kristian Hindkjær, er sølvmedaljen en stor tilfredsstillelse. Og det er da også med helt god grund.

– “Selvfølgelig er jeg tilfreds. Det var en svær rute, svære forhold og et stærkt felt. Det var en kæmpe oplevelse og jeg er mega glad,” slutter Kristian Hindkjær.

Her fra redaktionen, skal der i hvert fald lyde et stort tillykke til Kristian Hindkjær, med den flotte sølvmedalje.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply