Kristian Høgenhaug sikrede sig titlen som fjerdehurtigste dansker nogensinde på ironman-distancen
Foto: Høgen & Hindkjær #GoLngr
- Annonce -

Aarhus 1900-triatleten Kristian Høgenhaug lykkedes i dag med at blive nummer fire i Challenge Almere-Amsterdam på den fulde distance. Et race, der samtidigt var det officielle ETU europamesterskab på ironman-distancen.

Det var ellers Kristian Høgenhaugs debut som pro på den fulde distance. Det forhindrede ham dog ikke i at levere en stabil præstation, hvor han kort inde på cyklingen overtog føringen og buldrede alene ind mod T2 i silende regn.

Lidt over fem minutter efter lå dog Joe Skipper (Storbritanien) og Viktor Zyemtsev (Ukraine), der begge er kendte som nogle hurtige afsluttere.

Det var på forhånd ventet at Joe Skipper ville løbe det afsluttende marathon i omegnen af 2:45, og med Høgenhaugs personal best på 3:10, skulle det dermed se mere end almindeligt svært ud for den danske komet, hvis han skulle gøre sig forhåbninger om en EM-titel.

Høgenhaug kunne da heller ikke holde Skipper bag sig, der efter omkring 20-kilometermærket passerede danskeren og var ny mand i front. Sammen med Skipper lå også Viktor Zyemtsev, der dermed også passerede Høgenhaug.

Herefter så det længe ud til at Høgenhaug skulle blive 3’er. Men som en trold ud af en æske, havde sloveneren Jaroslav Kovacic pludseligt meldt sig ind i kampen om podiet, og hans løbefart kunne danskeren desværre ikke hamle op med.

På målstregen var Joe Skipper den hurtigste med en sluttid 7:59:39, imens Viktor Zyemtsev tog sølv i tiden 8:03:14. Sidste podieplads blev besat af Jaroslav Kovacic i tiden 8:05:40, og så sørgede Kristian Høgenhaug for en EM-fjerdeplads i tiden 8:08:40, efter et brag af et flot race.

- Annonce -

Med en sluttid på 8:08:40, skriver Kristian Høgenhaug sig i øvrigt ind i historiebøgerne som den fjerdehurtigste dansker nogensinde på den fulde ironman-distance. Til og med i sin pro-debut på distancen.

Resultater ETU Europamesterskabet på ironman-distancen – Challenge Almere-Amsterdam 2017

MPro

1 Joe Skipper, Storbritianien, 7:59:39
2 Viktor Zyemtsev, Ukraine, 8:03:14
3 Jaroslav Kovacic, Slovenien, 8:05:40
4 Kristian Høgenhaug, Danmark, 8:08:40
5 Evert Scheltinga, Holland, 8:12:37

- Annonce -
DEL
Mit navn er Morten og det er mig der ejer Pastaparty.dk. Jeg startede Pastaparty.dk med det formål at skabe mere omtale i og om dansk triathlon. Samtidigt med min indsats her på sitet, svømmer, cykler og løber jeg selv en del, hvilket jeg blogger om på min egen hjemmeside mortenfalknielsen.com.

Warning: Parameter 2 to evosr_front::advanced_custom_search() expected to be a reference, value given in /var/www/pastaparty.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/pastaparty.dk/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

Skriv et svar