Kristian Høgenhaug, fra Aarhus 1900 Elite Triathlon, satte i lørdagens Ironman World Championship, den bedste danske sluttid. Altså for både professionelle og amatører. Og det var i en tid, som var hurtigere end Mirinda Cafraes, som blev to’er hos de professionelle kvinder.

Vi har her på redaktionen, fanget Kristian, for at få en reaktion, ovenpå weekendens superflotte resultat.

Plaget af løbeskader i optakten

Med en sejr i Ironman Frankfurt – og dermed en titel som europamester – tilbage i juli i år, kunne man næsten ikke have mindre forventninger, til danske Kristian Høgenhaug, i lørdagens race i Kona.

Men som Kristians klub- og træningskammerat, Kristian Hindkjær, i går kunne afsløre i et interview her på Pastaparty.dk, har optakten til Hawaii, ikke været helt optimal. Efter Frankfurt, har Kristian Høgenhaug, nemlig været plaget af løbeskader. Og det har gjort, at han siden sejren i Frankfurt, næsten ikke har kunne løbe.

– “Alt taget i betragtning, så gik det ligesom det skulle. Min største frygt var, at bentøjet ikke ville holde, til det afsluttende marathon, da jeg næsten ikke har løbet siden min kval i Frankfurt i juli,” fortæller Kristian Høgenhaug – også kaldet Høgen – om optakten til Kona.

Men måtte Kristian så bøvle med skaderne undervejs? Ifølge Kristian selv, forholdte det sig heldigvis ikke sådan.

– “Jeg mærkede heldigvis ikke noget til skaderne undervejs.”

Kunne ikke have klemt ét sekund mere ud af benene

Men som vi allerede ved, så gik racet på Hawaii jo glimrende. Så selv ikke den manglende løbetræning, kunne stoppe Kristian Høgenhaug. Han kører et nærmest perfekt timet race, hvor han kommer op af vandet som nummer 27, i tiden 55:53. Derefter kører han sig op på andenpladsen, med dagens tredjehurtigste cykelsplit, på 4:48:00. Og den placering holder han så, med sit marathonsplit på 3:14:39, hele vejen til mål.

Ifølge Kristians egne ord, kunne han da heller ikke, give mere af sig selv ude på ruten. Og det må også siges, at være forståeligt med tanke på slutresultatet; sølv i age group 25-29, samlet den tolvte bedste age grouper overall, samlet nummer 49 overall for både professionelle og age groupere – og så også den bedste danske sluttid. Det var hvad han krydsede målstregen i Kona med.

– “Det er en kliché, men jeg gravede virkelig dybere end jeg har prøvet før, og jeg er helt overbevist om, at jeg ikke kunne have klemt ét sekund mere ud af løbebenene. Så ja, det gik vidst som det skulle,” slutter Kristian i sin reaktion på racet, som gav ham en flot VM-sølvmedalje.

Et stort tillykke med det superflotte resultat, skal der i hvert fald lyde herfra redaktionen!

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply