Drømmer du om at forsvare de danske farver i et stort internationalt mesterskab? Så er der både godt og skidt nyt fra Dansk Triatlon Forbund. De har nemlig nu meldt ud, at age group-landsholdet fremover er en saga blot.

Strukturen på landsholdet bliver ændret

At være på det danske landshold, er noget, de fleste sportsudøvere drømmer om. Også triatleter. Og indtil nu, har det faktisk været relativt nemt og enkelt, at være en del af det danske age group tri-landshold, da det eneste det kræver, er en god placering i enten et dansk mesterskab eller et internationalt mesterskab.

Men nu har Dansk Triatlon Forbund så meldt ud, at det nu er slut med det danske age group-landshold. I hvert fald sådan da. For landsholdet som vi kender det, eksisterer ikke længere – til gengæld bliver landsholdet pakket ind under et andet navn, hvor det fremover bliver muligt, at iklæde sig de rød-hvide farver, uden, at man i forvejen skal have kvalificeret sig til det. Og fremover bliver det så under navnet Tri-Team.dk.

Men hvordan kommer det så lige til at foregå? og hvorfor denne ændring?

Inspiration fra det engelske landshold

Årsagen til ændringen, skal ifølge Dansk Triatlon Forbund findes i, at de ønsker at være bedre repræsenteret ved de store internationale konkurrencer. Forbilledet er det engelske Team GB (hvad der også kan kaldes for det engelske landshold), og den strategi de ligger for dagen med, at selve landsholdet mere er et fællesskab end en samling af de bedste af de bedste atleter, er noget, som det danske forbund nu gerne vil prøve af.

– “Vi ønsker, at aktiviteterne i Tri-Team.dk sammenhæng bliver opfattet som en billet til et fællesskab, der har fællesskab og deltagelse i national og international triatlon i højsædet. Vi er inspireret af, hvad man gør hos vores engelske pendant, det succesfulde GB Age-Group Team,” fortæller Ricka Hea, udviklingschef i Dansk Triatlon Forbund, på forbundets hjemmeside.

Maksimale deltagerpladser til hvert land

Skulle du nu sidde og tænke, at nu skal du bare deltage i alle de konkurrencer du overhovedet kan komme til i de rød-hvide farver, fordi det nu er åbent for alle, så er der alligevel noget du lige skal være opmærksom på.

For som vi kunne skrive her på sitet for noget tid siden, så er der altid et maksimalt antal deltagerpladser til rådighed til hvert land, i hver age group. Det gælder både ved det kommende ETU European Middle Distance Championship i Herning til juni, og også ved de øvrige officielle internationale mesterskaber under ITU.

Deltagermaksimumet er som udgangspunkt tyve deltagere fra hvert land, i hver age group. I Herning er det dog dobbelt op, da Danmark er værtsnation, men når vi ikke har de internationale stævner på hjemlig grund, så er det altså maksimalt tyve danskere, der kan være til start i hver age group.

Forbundet håber, at mange flere danskere nu kommer ud til de internationale mesterskaber

I det hele taget, er det dog usædvanligt, at Danmark når op på det høje antal deltagere i hver age group. I langt de fleste tilfælde, ligger Danmarks deltagertal langt lavere, og det er faktisk der, nøglen til denne landsholdsændring, skal findes.

For på det engelske age group-landshold, er det strikket sådan sammen, at det handler om oplevelser og fællesskab. Og derfor er de engelske pladser stort set også altid fyldt op i de internationale stævner.

Dansk Triatlon Forbund håber så nu, at denne strukturændring, kommer til at lokke mange flere danskere ud til de internationale stævner. Men kommer der alt for mange danske deltagere ud af dette, så er de dog også nødt til, at rangere deltagerne efter en form for rangliste.

– “Det britiske GB Age-Group Team oplever ofte, at de fylder deres 20 pladser. Derfor har de en form for rangliste, der bliver taget i brug, når der er flere atleter end pladser. Vi er fortsat et stykke fra denne situation i Danmark, når de internationale mesterskaber er placeret i udlandet, men ved EM i Herning 10. juni i år har vi allerede ramt værtslandets loft på 40 deltagere i visse af herrernes fem årgangsgrupper. De stævner de aktive kører i år, vil blive taget i brug som seedning for 2018, hvis det skulle blive nødvendigt,” fortæller Ricka Hea, men hentydning til, at såfremt der er for mange danskere tilmeldt i én age group i et stævne i 2018, vil seedningen tage udgangspunkt i 2017-sæsonens stævner.

Du kan læse mere om hele denne store landsholdændring på Dansk Triatlon Forbunds hjemmeside her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply