Med en herre som Alistair Brownlee på de lange distancer, er langdistance triathlon officielt trådt ind i en ny ære. Det mener den canadiske komet Lionel Sanders.

Man har næsten ikke kunne undgå at læse om det. Britiske Alistair Brownlee har droppet de korte distancer i en periode på to år, for at gå efter IRONMAN-verdensmesterskabet på Hawaii.

Og det er noget af en start Brownlee har fået på sin langdistance-karriere. To konkurrencer på mellemdistancen, og to sejre er det blevet til – endda med den ene sejr foran rutinerede langdistanceatleter som Sebastian Kienle og Lionel Sanders.

Lionel Sanders: Brownlee har ingen svagheder

Skal man tro sidstnævnte, så er konkurrencerne på de lange distancer nu for alvor trådt ind i en ny æra, hvor farten på de lange distancer kun går én vej; opad.

Det udtaler Sanders i et interview med det canadiske triathlon magasin Triathlon Magazine Canada.

– Jeg tror på, vi officielt er trådt ind i en ny æra på de lange distancer, med mænd som Alistair (Brownlee, red.) der er steppet op til 70.3-distancen,” fortæller Lionel Sanders til Triathlon Magazine Canada, hvorefter han forklarer hvad der er så specielt ved en atlet som Alistair Brownlee.

– “Han har ingen svagheder og det tvinger resten af feltet til at oppe sig. Det er spændende tider for sporten og jeg meget glad for at være en del af det.”

Udtalelse kommer efter Brownlees sejr i 70.3 St. George

Udtalelsen fra Lionel Sanders kommer efter Brownlee fik sat både Sanders og Kienle på plads i IRONMAN 70.3 St. George for et par uger siden. Brownlee fik allerede sat de øvrige favoritter på plads under svømningen, hvorefter han øgede sit forspring betragteligt på cyklen – også selvom de to supercyklister Kienle og Sanders jagtede bagfra.

En jagt der umiddelbart lignede en forhåndsaftale mellem de to, men som faktisk mere var en tilfældighed.

– “Det var ikke en aftale vi havde lavet på forhånd, men ligeså snart jeg havde lukket hullet op til Sebastian (Kienle, red.), vidste jeg, at ville være nødt til at arbejde sammen hvis vi skulle hente noget tid på Alistair. Desværre havde jeg en ret flad dag på cyklen, så vi lykkedes ikke med at tage tid på ham,” fortæller Sanders med hentydning til at han efter svømningen var tre minutter efter Brownlee og ét minut efter Kienle.

Det lykkedes ingen af de to at indhente Brownlee, men til gengæld fik Sanders løbet en del tid ind på briten på det afsluttende løb. I mål var der lidt over 30 sekunder imellem Brownlee og Sanders.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply