Lionel Sanders og Lucy Charles var i dag de hurtigste i Challenge Familys VM-satsning The Championship.

Lionel Sanders og Lucy Charles blev i dag nye Challenge verdensmestre i historiens første udgave af Challenge VM i slovakiske Samorin. Både hos herrerne og hos kvinderne viste det sig at blive et yderst spændende race, hvor Sebastian Kienle og Lionel Sanders herrerne havde sig et tæt parløb indtil den sidste tredjedel af det afsluttende marathon, imens vi skulle ind på de sidste 1000 meter før afgørelsen faldt i kvindernes race med Lucy Charles som sejrskvinde.

Herrernes race

Det var et meget stærkt herrefelt der i morges tog hul på historiens første Challenge verdensmesterskab med 1900 meter svømning Danube River. Prominente herrer som Richard Murray, Richard Varga, Sebastian Kienle, Lionel Sanders, Alistair Brownlee og Michael Raelert var til start – så på forhånd skulle det blive spændende at se om Brownlee kunne sætte Kienle-Sanders duoen på plads på samme måde som i IRONMAN 70.3 St. George for en måneds tid siden.

Første mand oppe af vandet var ikke overraskende torpedoen Richard Varga, der var på land 45 sekunder før Brownlee som den nærmeste forfølger. Yderligere lidt over et halvt minut senere er Raelert på land, og derefter kommer der en stor gruppe ind med blandt andre Murray, Andreas Dreitz og Terrenzo Bozzone. Til gengæld var Kienle og Sanders tre minutter efter Varga og mere end to minutter efter Brownlee i vandet, så de to stærke cyklister var nødt til at jagte hårdt på cyklen.

Efter T2 skete der til gengæld hurtigt store forandringer i feltet, hvor Varga hurtigt blev indhentet af de nærmeste forfølgere. Først Brownlee og kort tid efter Raelert og Dretiz passerede ham, og så var der på de første 20 kilometer cykling dannet en fronttrio med briten og de to tyskere.

Bagfra får Kienle og Sanders indgået et godt samarbejde der hurtigt rykker dem tættere og tætte på fronten, så om det er derfor eller om det blot er en tilfældighed at Brownlee sætter farten op i frontgruppen, skal vi lade være usagt. ITU verdensmesteren får i hvert fald slået et hul til sine følgesvende og begynder en solojagt på T2.

Brownlee holder føringen hele vejen ind til skiftezonen, men Kienle og Sanders samarbejde tager mere og mere tid på Brownlee, så hvor der var mere end to minutter fra duoen op til Brownlee, så var der ved bike exit kun knap 45 sekunder imellem den førende Brownlee og de jagtende Kienle og Sanders.

Og så blev det spændende.

Den førende Brownlee lagde ud i et tempo og i en stil der kendetegner ham som atlet, men der skulle ikke gå mere end et par kilometer før situationen var vendt om. Sanders og Kienle får lukket hullet i et mærkbart højere tempo, og Brownlee kan ikke tilnærmelsesvis svare igen. Han var simpelthen helt slukket, og kun et par kilometer senere må han også se sig selv indhentet af Raelert, der dermed overtog tredjepladsen.

Herfra bliver det bare et langt parløb mellem de to forhåndsfavoritter og hurtige cyklister. De to følges venskabeligt ad indtil den første tredjedel var løbet, m med omkring 14 kilometer tilbage begyndte Kienle så småt at sætte nogle små angreb ind på Sanders. Små huller opstod hurtigt, men ligeså hurtigt blev de også lukket igen af canadieren.

Herefter kom der igen stilstand mellem de to førende, og så skulle vi helt hen til de sidste 5,5 kilometer før der igen skete noget. Men så kom der også gang i den. Sanders øgede tempoet en smule, og det var for meget for Kienle der ellers forsøgte at hænge på. Sanders’ tempo var bare for hurtigt for den tidligere IRONMAN verdensmester, og så blev det en solotur på 5 kilometer ind mod målstregen for Sanders, der dermed kunne lade sig hylde som historiens første Challenge verdensmester.

1:42 senere krydsede Sebastian Kienle målstregen som nummer to, imens Michael Raelert holdte sin tredjeplads hele vejen til målstregen i en tid 5:30 langsommere end Sanders’.

Kvindernes race

Også i kvindernes felt var der en god håndfuld stærke navne til start, hvor Lucy Charles, Annabel Luxford og Heather Wurtele måtte siges at være de største favoritter.

Sjovt nok det var det også to af forhåndsfavoritterne der var de hurtigste svømmere, hvor Charles – der for kun få uger siden vandt IRONMAN Lanzarote – ikke overraskende var den hurtigste. Hun kommer op af vandet i tiden 23:25, og får sig et forspring i T2 på 24 sekunder til Luxford og 1:26 til Salthouse der var tredjehurtigste svømmer.

Charles’ føring fik dog ikke lov at stå længe på cyklen, hvor Luxford i stedet overtog teten i front og fik kørt Lanzarote-vinderen betragteligt bagud på de første tyve kilometer. Hvad der var mere sjovt var dog, at britiske Kimberley Morrison, der var kommet langt bagud på svømningen, allerede havde fået lukket en stor del af det tabte og dermed havde sat kursen direkte mod førstepladsen.

Den placering får hun jagtet sig til ved 60 kilometermærket, og selvom hun sætter hårdt pres på Luxford, så får hun aldrig skabt det helt store hul på de sidste 30 kilometer ind mod T2. Morrison er dermed første kvinde af cyklen med Luxford kun 54 sekunder efter sig, imens Heather Wurtele var yderligere 1:14 efter.

Vi skulle dog ikke mange kilometer ind på det afsluttende løb før Luxford havde generobret føringen fra Morrison, hvor sidstnævnte tydeligvis ikke kunne svare igen. Til gengæld skulle Luxfords føring heller ikke stå længe, da Wurtele bare var dét hurtigere på fødderne og satte sig i front i ensom majestæt.

Bagfra har Lucy Charles dog pænt meget fart på og indhenter stille og og roligt tid på de forreste kvinder. Med kun én kilometer tilbage overtager Charles andenpladsen og få sekunder senere overhaler hun også en stærkt lidende Wurtele.

Lucy Charles bliver dermed Challenge verdensmester i tiden 4:13:59, imens Annabel Luxford overtager andenpladsen og kommer i mål 34 sekunder efter Charles. Heather Wurtele bliver nummer tre, 1:37 efter vinderen.

Pro-resultater Challenge Family The Championship 2017

Herrernes race

1 Lionel Sanders, Canada, 3:40:03
2 Sebastian Kienle, Tyskland, 3:41:46
3 Michael Raelert, Tyskland, 3:45:34
4 Andreas Dreitz, Tyskland, 3:47:17
5 Richard Murray, Sydafrika, 3:50:22

Kvinderes race

1 Lucy Charles, Storbritanien, 4:13:59
2 Annabel Luxford, Australien, 4:14:33
3 Heather Wurtele, Canada, 4:15:36
4 Rachel Klamer, Holland, 4:17:19
5 Ellie Salthouse, Australien, 4:20:29

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply