Han taget til Hawaii med ét mål; at blande sig i toppen i det samlede age group resultat. Og han har timet og tilrettelagt hele sæsonen i håb om at det kan lade sig gøre.

Vi har fanget Age Group 25-29 triatleten Mads Bang Jensen til en lille snak om forventningerne til Kona, hvad målsætningen er og hvad han egentligt render rundt og laver til dagligt.

Mads bor og træner i Spanien

Du har måske allerede snublet over ham på resultatlisterne fra diverse danske stævner, eller du er måske stødt på ham på Facebook. Danske Mads Bang Jensen har store ambitioner og han har især i det seneste år, gjort meget for at forfølge sine drømme.

For lidt under et år siden, hev han nemlig teltpælene op og flyttede til det sydlige Spanien sammen med sin kæreste Tine.

– “Jeg bor i Fuengirola, som er en by i Malaga provinsen. Fuengirola er også bedre kendt som Solkysten eller Don Domingo land,” fortæller Mads til spørgsmålet om hvor i verden han bor.

Ikke Mads’ egen beslutning at flytte

Umiddelbart skulle man tro at flytningen til Fuengirola suverænt var Mads’ beslutning for at have bedre træningsforhold. Men faktisk forholder det sig helt anderledes. Det var nemlig hans kæreste som i første omgang fik en mulighed for at rejse derned i forbindelse en ny jobmulighed.

– “Mine kæreste Tine fik tilbudt et job som optiker hernede og så slog vi til.”

Med Tines jobtilbud i et ideelt træningsparadis, var Mads da også mere end hurtig til, at få julelys i øjnene. Og så rejste de ellers til Spanien.

– “Klimaet på Solkysten er ideelt til træning. Hernede har vi meget milde og lune vintre, meget lang og tør sommer og masser af bjerge. Vi solgte alt hvad vi havde og så var det bare afsted.”

Bruger det meste af sin tid på træning

Selvom Mads Bang Jensens liv umiddelbart udefra ser ud til at være et liv som fuldtidsprofessionel, så laver han også andet end at træne. Han studerer Leisure Management på fjernstudie og så hjælper han også til hos Pulzrejser.

– “Jeg er tilknyttet et fjernstudie i Danmark hvor jeg studerer Leisure Management. Ellers hjælper jeg også til hos Pulzrejser som arrangere alt fra triathlon-træningslejrer, ophold for højskoler, træningslejr for svømmeklubber og så videre. Men langt størstedelen af min tid går på træning,” fortæller Mads om sin daglige beskæftigelse.

Mads ser også positivt på at være en del af Pulzrejsers satsning på træningslejre.

– “Jeg får nogle rigtigt fede oplevelser og møder nogle virkeligt fede mennesker derigennem.”

Mads Bang Jensen er en del af MSI PRO TEAM

Når det udefra godt kan se ud som om, at han lever det professionelle liv, så er der da også til en vis grad hold i det. Han er nemlig tilknyttet triathlonteamet MSI PRO TRI, som giver en lille flok talentfulde triatleter mulighed for, at fokusere på træning og konkurrence, i stedet for hvordan man finder penge til rejser, udstyr og startgebyrer.

Om MSI PRO TRI siger Mads selv;

– “MSI PRO TRI er noget helt nyt. Konceptet er taget fra de kontinentale cykelhold. Missionen er, at holdet skal kunne dække alle de udgifter, som vi som atleter har til sporten. Det vil sige udstyr, rejse, tilmelding og så videre. Idé-manden er min træner Phil Mansfield.”

Kæresten er den største støtte

Mads kommer i Kona da også til at nyde rigtigt godt af MSI PRO TRIs samarbejde med DDTri. Han kommer nemlig til at cykle de 180 kilometers cykling på en helt ny og sponsoreret cykel – en Louis Garneau.

– “Indtil videre har vi fået en rigtig fed udstyrssponsor igennem DDTri, som sørger for vi kommer til, at køre på de fedeste cykler. Det er rigtigt fedt at være en del af teamet, som bakker mig hundrede procent op i min drøm.”

Med så meget støtte fra MSI PRO TEAM, skulle man ikke tro, at Mads havde brug for meget mere hjælp. Men den største støtte kommer alligevel fra en anden kant.

– “Min kæreste Tine hjælper mig rigtigt meget med alt det praktiske,” fortæller Mads om sin største støtte som triatlet.

Et år til at forberede sig til Kona

Med et træningsrigt liv i Spanien, har Mads Bang kunne bruge hele året på, at forberede sig til racet på Hawaii. Ikke mindst fordi, at han ikke har behøvet at bekymre sig om, at skulle kvalificere sig – det gjorde han nemlig allerede sidste år i Ironman Mallorca.

– “Jeg kvallede på Mallorca i september sidste år. Det gav mig den perfekte mulighed for at forberede mig rigtig godt. Jeg blev nummer tre i min age group, i et race, som ikke gik helt perfekt. Svømmede fornuftigt, cyklede også okay men løb ikke op til mit potentiale. Men det jo nemt at sige, så det må jeg jo bare bevise på Hawaii,” fortæller Mads om racet som gav ham adgangsbilletten til Kona.

– “Mit fokus har hele året været Hawaii. Jeg har kørt en del stævner, men ingen som jeg har været rigtig forberedt til eller peaket lidt. Det betyder overhovedet ikke at jeg ikke har trænet hårdt eller meget, for jeg har trænet mere og hårdere end nogensinde før. Jeg har bare ikke lavet særligt meget konkurrencespecifikt træning før den sidste periode her op til Hawaii. Så jeg begynder virkeligt at mærke formen nu.”

Mange timers træning

Det er da heller ikke så mærkeligt at Mads begynder at mærke formen nu. Hans træningsuger er nemlig ikke helt barnemad – særligt ikke de sidste uger her op til racet i Kona.

– “Det variere meget med henhold til trænings timer per uge. I øjeblikket (i skrivende stund for to uger siden, red.) er det nok omkring de 23 til 25 timer. Men med ret meget intensitet i. Det er masser af ironman pace og en del over også. Men i løbet af det sidste år, har jeg nok snittet små 25 timer om ugen,” fortæller Mads Bang om sin træning, for forhåbentligt, at kunne blande sig i toppen på lørdag.

Målet i Kona er soleklart

Mads Bang Jensen er da heller ikke helt uden erfaring fra Kona. Han har nemlig kørt Hawaii én gang før og det var i 2013. Men det var ikke den store succes for Mads og han sigter efter at gøre det meget bedre den her gang.

– “Jeg har været der én gang før. Det var i 2013. Der kvallede jeg i København, så det var ikke den bedste forberedelse. Men stadig en kæmpe oplevelse. Denne gang bliver det bare hurtigere og vildere,” forklarer Mads Bang med hentydning til, at der ikke er meget forberedelsestid, mellem racet i København og Ironman Hawaii.

Kommer til Hawaii for at blande sig i toppen

Med sin tidligere erfaring fra Hawaii og med et helt års dedikeret forberedelse, ved Mads også helt sikkert hvad han kommer til Kona efter.

– “Målet er helt klart en top placering blandt age grouperne. Fremtidens mål er, at jeg skal konkurrere i det professionelle felt, men hvis jeg kun bliver nummer hundrede hos age grouperne, giver det umiddelbart ikke meget mening,” slutter Mads Bang Jensen.

Her fra vores side, kan vi i hvert fald kun ønske held og lykke til Mads – og forhåbentligt kan vi interviewe ham igen efter på lørdag med et top-resultat i bagagen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply