Professionelle Mads Bang Jensen får i morgen sin sæsondebut i spanske Sevilla. Og efter at have ændret træningsmetoder henover vinteren, er han spændt på hvordan det kommer til at gå. 

Det blev ikke til mange topresultater sidste år for den danske pro Mads Bang Jensen, der til dagligt er bosat i Fuengirola i det sydlige Spanien. Topresultater var ellers hvad Mads var vant til for bare to år siden, men sidste år skiftede han fra at køre med age group-licens til til at køre med pro-licens.

Og så var det pludseligt ikke længere topresultater det regnede ned fra himlen med.

En halvsløj sæsonstart blev heldigvis opmuntret af en femteplads i Outlaw Triathlon på den fulde distance. Og så satte Mads personlig rekord på samme distance et par måneder senere, i IRONMAN Barcelona.

Mads føler sig spændt

Siden har vi så ikke set Mads i konkurrence. Men i morgen tager han hul på sin 2018-sæson, når det går løs i Triatlon de Sevilla på 70.3-distancen.

Og klar, det føler den danske deltager sig. Omend følelsen mere kan beskrives som spændt, lyder det fra Mads da vi spørger ham om han føler sig klar til sin sæsondebut.

– Ja, det synes jeg. I hvert fald spændt. Det bliver godt at få banket rusten af, lyder det fra Mads Bang Jensen.

Skift fra mængdetræning til intensitetstræning, giver forhåbentligt en fordel

Og spændt, det har han altså god grund til at være. Efter flere år, hvor han har kunne fokusere mere eller mindre kun på træning, er der sket en ændring i de daglige rutiner henover vinteren.

Det betyder at han er gået fra at træne utroligt meget mængde, til nu at træne mere efter “kort-og-hårdt”-princippet.

– Før var jeg jo fjernstuderende, så havde nærmest alt den tid til jeg ville, til at træne. Men nu har jeg fået arbejde, og så ser det lidt anderledes ud, forklarer Mads, der dog har en følelse af, at skiftet er positivt.

– Jeg tror faktisk at det skift fra den store mængde til mere intensivt har været godt. Tror det er hvad jeg trænger til lige nu. Men én ting er følelsen i træningen, en anden er hvad der sker i konkurrence.

Men at skifte fra mængdetræning til intensitetstræning, på en distance der jo egentligt er okay præget af intensitet undervej, er jo heller ikke helt skidt?

– Enig. Især når jeg har en del års mængde jeg kan bygge det på. Den slags forsvinder ikke.

Se i øvrigt hvad “kort-og-hårdt” blandt andet dækker over i Mads’ træningsprogram herunder (husk at trykke videoen op i fuld skærm):

Har raceplanen klar

Hvad Mads helt konkret skal forvente i Sevilla, ved han dog ikke helt. Det er – og det vil jeg da give ham helt ret i – svært at spå om i de mindre stævner, hvor man ikke på forhånd kender navnene på startlisten.

– Resultatmæssigt er det meget svært (at have et mål om, red.), for kender intet til feltet, fortæller Mads med et smil.

Selve raceplanen har han til gengæld fuldstændigt styr på. I bund og grund skal det jo egentligt bare gøre ondt, hvilket det stensikkert også kommer til med knap 600 højdemeter på cykelruten.

– Jeg skal svømme så hurtigt jeg kan. Så er målet at holde 300+ watt på cyklen og løbe hurtigere end 3:50, så længe jeg kan. Så skulle der være lidt at arbejde videre med derfra, slutter Mads Bang Jensen.

Vejrudsigten siger i øvrigt regn om morgenen og sidst på eftermiddagen og 15-17 grader, så det er jo næsten lidt ligesom at køre stævner i Danmark i højsæsonen. Starten går kl. 15.30.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply